Kanatarını daha dökmemiş. Karanlık ortamda 1 hafta resmen hiç açmadan bekleyin. Eğer kanatlarını dökmez veya yumurtlamazsa salın.Bugün 2. gün. 1. günü yazamadım maalesef. Karıncamın test tüpüne kırmızı asetat kağıt taktım, outworld hazırladım.
ilk günün fotoğrafı kanatlarını döktüKanatarını daha dökmemiş. Karanlık ortamda 1 hafta resmen hiç açmadan bekleyin. Eğer kanatlarını dökmez veya yumurtlamazsa salın.
Hocam, bunu 1 hafta diye sınırlamak pek doğru değil. Bazı kraliçelerin stres durumuna göre bu süre uzayabilir; 2–3 haftayı bulabilir.bende takipteyim.İyi hobiler dilerim.Kanatarını daha dökmemiş. Karanlık ortamda 1 hafta resmen hiç açmadan bekleyin. Eğer kanatlarını dökmez veya yumurtlamazsa salın.
İlk aşamada kırmızı asetat iyi olmayabiliyor. Ki asetatın amacı görsel zevk. İlk aşamada görsel açıdan çok bi zevki yok zaten. Karıncaların kırmızı rengi göremedigi de kanıtlanmış degil hatta türlere göre değişmekle beraber çoğu tür kırmızıya da tepki veriyor. Kırmızı sadece ortama loş bir hava katar, ışığı belli oranda keser ama karıncalar bunu yine farkedebilir. Kırmızı aydınlatılan bir odada bulunduysanız söylediğimi daha iyi anlarsınız. Koloninin ilerleyen evrelerinde aşamalı olarak asetata geçiliyor, karıncalar bir süre sonra alışıyor buna. Ancak ilk evrede kraliçe daha tetikte olduğu için tamamen karanlık bir ortam daha faydalı olur.Bugün 2. gün. 1. günü yazamadım maalesef. Karıncamın test tüpüne kırmızı asetat kağıt taktım, outworld hazırladım.