Messor günlüğü

Hayrunnisa

Larva
Üye
Bugün 2. gün. 1. günü yazamadım maalesef. Karıncamın test tüpüne kırmızı asetat kağıt taktım, outworld hazırladım.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-02-17 at 21.46.41.jpeg
    WhatsApp Image 2026-02-17 at 21.46.41.jpeg
    25.1 KB · Görüntüleme: 5

poyrasalos

Nanitik
Üye
Bugün 2. gün. 1. günü yazamadım maalesef. Karıncamın test tüpüne kırmızı asetat kağıt taktım, outworld hazırladım.
Kanatarını daha dökmemiş. Karanlık ortamda 1 hafta resmen hiç açmadan bekleyin. Eğer kanatlarını dökmez veya yumurtlamazsa salın.

poyrasalos

Nanitik
Üye
Tamamdır gelişmeleri takip edeceğim <3

armagankaya

Media
Üye
Kanatarını daha dökmemiş. Karanlık ortamda 1 hafta resmen hiç açmadan bekleyin. Eğer kanatlarını dökmez veya yumurtlamazsa salın.
Hocam, bunu 1 hafta diye sınırlamak pek doğru değil. Bazı kraliçelerin stres durumuna göre bu süre uzayabilir; 2–3 haftayı bulabilir.bende takipteyim.İyi hobiler dilerim.

ants123

Nanitik
Üye
İlk aşamada kırmızı asetat iyi olmayabiliyor. Ki asetatın amacı görsel zevk. İlk aşamada görsel açıdan çok bi zevki yok zaten. Karıncaların kırmızı rengi göremedigi de kanıtlanmış degil hatta türlere göre değişmekle beraber çoğu tür kırmızıya da tepki veriyor. Kırmızı sadece ortama loş bir hava katar, ışığı belli oranda keser ama karıncalar bunu yine farkedebilir. Kırmızı aydınlatılan bir odada bulunduysanız söylediğimi daha iyi anlarsınız. Koloninin ilerleyen evrelerinde aşamalı olarak asetata geçiliyor, karıncalar bir süre sonra alışıyor buna. Ancak ilk evrede kraliçe daha tetikte olduğu için tamamen karanlık bir ortam daha faydalı olur.