Messor ekmeği hakkında

RüzgarMeteÇelik

Yumurta
Üye
Merhaba dostlar, Messorlarımızın tohum veya kuş yemi ile yaptıkları ekmekler hakkında konuşmak istiyorum.

Soru 1: Kaç gün yetiyor?
Soru 2: Hangi ihtiyaçları karşılıyor? Protein mi, yoksa enerji mi, yoksa ikisi de mi?
Soru 3: Küçük tohumları da ekmekleştirirler mi?
Soru 4: İşçiler ve kraliçeler de onunla beslenebiliyor mu?

Sorularıma yanıt verirseniz sevinirim. :)

anakin

Larva
Üye
Merhaba dostlar, Messorlarımızın tohum veya kuş yemi ile yaptıkları ekmekler hakkında konuşmak istiyorum.

Soru 1: Kaç gün yetiyor?
Soru 2: Hangi ihtiyaçları karşılıyor? Protein mi, yoksa enerji mi, yoksa ikisi de mi?
Soru 3: Küçük tohumları da ekmekleştirirler mi?
Soru 4: İşçiler ve kraliçeler de onunla beslenebiliyor mu?

Sorularıma yanıt verirseniz sevinirim. :)
Hocam kaç gün yettiğini bilmiyorum ama messor bakıyorsanız önlerinde sürekli tohum bulunmalı ve bu ekmek aha çok enerji ihtiyacını karşılıyor ama siz yine de şekerli su takviyesi yapsanız iyi olur. Evet küçük tohumlardan da ekmek yapabilirler ve kraliçeyle işçiler bu besini tüketebilir ama kesinlikle canlı yem vermelisiniz diye biliyorum. İyi hobiler.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Ekmek bir kaç gün devamlı çiğnenip posası atılır.
Ağırlıklı olarak karbonhidrat ihtiyaçlarını karşılar, bir miktar protein de elde edebilirler.
Kraliçenin ana besin kaynağı genel olarak karınca ekmeğidir. İşçiler sindirim enzimlerini bıraktıkları ekmekten yarı sindirilmiş bir formda besini tekrar emer.

RüzgarMeteÇelik

Yumurta
Üye
Hocam kaç gün yettiğini bilmiyorum ama messor bakıyorsanız önlerinde sürekli tohum bulunmalı ve bu ekmek aha çok enerji ihtiyacını karşılıyor ama siz yine de şekerli su takviyesi yapsanız iyi olur. Evet küçük tohumlardan da ekmek yapabilirler ve kraliçeyle işçiler bu besini tüketebilir ama kesinlikle canlı yem vermelisiniz diye biliyorum. İyi hobiler.
Tamamdır