Messor dentatus kraliçesinin hareketi

yağızalp

Larva
Üye
Bugün öğle saatlerinde messor dentatus kraliçem eve geldi ancak anlam veremediğim garip bir şey yapıyor. Arka kısmını yere değdiriyor, top gibi oluyor. Kargodan geldiği zaman hareketsiz durdu 30dk, bende 1 damla şekerli su verdim. Ondan mı acaba? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Ekli dosyalar

• 20260130_191302.jpg
    20260130_191302.jpg
    15.6 KB · Görüntüleme: 10
Moderatör tarafında düzenlendi:

Bankai

Larva
Üye
Bugün öğle saatlerinde messor dentatus kraliçem eve geldi ancak anlam veremediğim garip bir şey yapıyor. Arka kısmını yere değdiriyor, top gibi oluyor. Kargodan geldiği zaman hareketsiz durdu 30dk, bende 1 damla şekerli su verdim. Ondan mı acaba? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Biryerde izlemiştim ya saldırırken yada yumurtlarken öyle hareket yapıyorlar diye biliyorum.

poyrasalos

Pupa
Üye
Öncelikle türünü bu kadar kesin nerden biliyorsunuz? Sonra kraliçeler genelde yumurtlarken o pozisyona girer. Bi iki gün sonra bakın yumurta var mı diye. Sevgiler <3

yağızalp

Larva
Üye
antstoreturkey sitesinden satın aldım orada böyle yazıyordu teşekkürler bende birşey oldu sandım karıncaya.

3 saat içinde alışıp yumurtlamasına şaşırdım biraz hızlı oldu 1 2 güne alışır diye bekliyordum

poyrasalos

Pupa
Üye
antstoreturkey sitesinden satın aldım orada böyle yazıyordu teşekkürler bende birşey oldu sandım karıncaya.

3 saat içinde alışıp yumurtlamasına şaşırdım biraz hızlı oldu 1 2 güne alışır diye bekliyordum
Yok birşey olduğunu düşünmüyorum inşaalah güzel olur koloniniz <3

SinanE-Z

Pupa
Üye
Merhaba, kraliçeniz nereden? Doğadan ise hangi bölgeden?

Pardon kargo ibaresine dikkat etmemiştim

Neyse iyi hobiler dilerim, başarılar 🐜

aliogutlu

Yumurta
Üye
Merhaba ben de sizinle aynı siteden alışveriş yaptım fakat benim tüpümde küflenme meydana geldi umarım sizin de başınıza gelmez

poyrasalos

Pupa
Üye
Merhaba ben de sizinle aynı siteden alışveriş yaptım fakat benim tüpümde küflenme meydana geldi umarım sizin de başınıza gelmez
Tüpte küflenme kendi kendine gelmez. İçindeki canlının artıkları ve içerisinin pis olup temizlenmemesiyle gelir. Eğer başka tüpünüz varsa transfer yapabilirsiniz

aliogutlu

Yumurta
Üye
Tüpte küflenme kendi kendine gelmez. İçindeki canlının artıkları ve içerisinin pis olup temizlenmemesiyle gelir. Eğer başka tüpünüz varsa transfer yapabilirsiniz
Yaklaşık 12 saattir deniyorum ama hala karınca kendisi yumurtaları alıp yuvasını değiştirmedi 1 haftadır ellemiyordum hiç ilk açtığımda baya canlı gözüküyordu sanırım çok fazla ışığa maruz kaldığı için şimdi biraz halsizleşti bu yüzden ben de taşımayı iptal ettim ilk isciler çıkana kadar bekleyeceğim zaten diğer tüpe 1 parça pamuk götürüp bırakmış sadece

1001440925.jpg

poyrasalos

Pupa
Üye
Yaklaşık 12 saattir deniyorum ama hala karınca kendisi yumurtaları alıp yuvasını değiştirmedi 1 haftadır ellemiyordum hiç ilk açtığımda baya canlı gözüküyordu sanırım çok fazla ışığa maruz kaldığı için şimdi biraz halsizleşti bu yüzden ben de taşımayı iptal ettim ilk isciler çıkana kadar bekleyeceğim zaten diğer tüpe 1 parça pamuk götürüp bırakmış sadece

Ekli dosyayı görüntüle 72805
Tamamdır ilk işçiler çıksın bi kaç gün geçsin çıktıktan sonra. Bidaha deneyin eğer olmazsa manuel yapabilirsiniz.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye

Ekli dosyayı görüntüle 72805
Manuel transfer yapın hocam küf çok tehlikeli. Transfer sisteminin sizin kraliçenizin olduğu tüp yukarıda, temiz tüp aşağı olacak şekilde dik tutun ve pıt pıt vurarak kraliçenizi temiz tüpe düşürün. Yumurtaları da barbekü cubuğunu nemlendirip onun aracılığıyla temiz tüpe koyun. Bu işlem strese neden olacağı için 1 hafta en az hiç dokunmayın. (Kraliçenin ölmesindense stres olması çok daha iyi.)

SinanE-Z

Pupa
Üye
Merhaba,
Uyarıların hepsinin dikkate alınmasını şiddetle tavsiye ediyorum daha önce belki karınca için olmadı ama küfün havasan yayılması farklı sorunlara sebebiyet vermişti. Bu arkadaşlarımız orada fazlaca etkilenebilir bundan