Messor cinsi kraliçem yan duruyor

scorpion03

Larva
Üye
Kraliçem yan duruyor, bacakları kapalı antenleri çok hafif hareketli. Afyonkarahisar'da yaşıyorum geceleri soğuk oluyor gece enerji takviyesi yaptım gece sağlamdı. Sabah ise yan duruyordu uyku durumu olabilir mi?

İşçiler ters çevirmiş.
1000003225.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Bu canlılarda düşündüğünüz gibi bir uyku yok, kraliçe ölmüş.

scorpion03

Larva
Üye
Hala hareket var ama güneşe bıraktım biraz kendine geldi bacaklarında da hafif hareket var

İşçiler etrafında toplandı.

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Soğuktan dolayı hareketsiz kalmış olabilir, genelde soğuğa uzun süre maruz kaldıklarında ölüyorlar. Henüz ölmediyse ısınınca normale dönecektir. Fakat birkaç dakika içinde toparlanamıyorsa sadece bacaklarının ucu küçük hareketler yapıyorsa ölür. Aynı zamanda böyle bir sıcaklık değişimi, yaşasa dahi yumurtlamasını ya da koloninin sağlığını ciddi kötü etkiler.

Musta

Pupa
Üye
Soğuktan dolayı hareketsiz kalmış olabilir, genelde soğuğa uzun süre maruz kaldıklarında ölüyorlar. Henüz ölmediyse ısınınca normale dönecektir. Fakat birkaç dakika içinde toparlanamıyorsa sadece bacaklarının ucu küçük hareketler yapıyorsa ölür. Aynı zamanda böyle bir sıcaklık değişimi, yaşasa dahi yumurtlamasını ya da koloninin sağlığını ciddi kötü etkiler.
e bu hayvanlar kış uykusuna yatmıyor mu

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
e bu hayvanlar kış uykusuna yatmıyor mu
Yatıyorlar fakat toprağın altında oldukları için toprak sıcaklığını belirli düzeyde koruyor. Yani sıcaklık 0 derece oldu diyelim, o sırada bulundukları toprak 7 derece olabilir örnek veriyorum. Ve genelde 10 derece civarlarında kış uykusunda oluyorlar. 0 derecenin altına pek dayanıklı değiller. Sizin kraliçeniz ne kadar soğuğa maruz kaldı bilmiyorum, belki sebebi de farklıdır. Güneşe koyunca hareket etmeye başladı dediğiniz için soğukluktan yola çıktım.