Merhabalar, şu an forumdaki herkes Messor kraliçesi buluyor. Alanya’da yaşıyorum. Yağmur yağdı, yine de bulamadım. Tam olarak yağmurdan ne kadar sonra aramalıyım? (Her tavsiyeye açığım.) Bir de başka hangi cinsler uçar bu zamanlarda?
Tabi şans da lazım. Peki indiginizde güneş acmismiydi yoksa kapalimiydi?Yağmur yağdığı gün hem sabah hem ikindin aramaya çıktım. Sabah 1 tane bile bide görmedim. İkindin her yerde kraliçe vardı. Yağmur ara ara çiliyordu ama 100'den fazla kraliçe gördüm. Hava 17 dereceydi. Yağmurlu günde belirli saatte çıkma aramaya 2 3 defa farklı saatlerde çık. Aklıma gelenler bunlar. İyi hobiler.
Saat olarak sabah 7'de çıkmıştım. İkindin 5'te çıkmıştım.
Kapalıydı yağmur ara ara yağıyordu. Bende şaşırdım ama güneş açmasına gerek yok anlaşılan. Sadece sürekli kafaya takıp aramayacaksın. Uygun hava koşulu olduğunda 2 3 farklı parkın etrafında dolaşıyorum. Kanatlı görmez isem vazgeçiyorum. Zaten uçuşa denk geldiğinde her yerde oluyorlar. Belki bulurum ümidiyle ekstra çaba sarf etmiyorum. Ama şans tabi ki lazım. Özellikle aradığım türler oldu zaman zaman ama bulamadım. Sana tavsiyem 3 4 tane messor kolonisi bul. Hava koşulları uygun olduğunda kısa bir yürüyüş yapıp kontrol et. Bu aralar messor bulursun. İyi şanslar.Tabi şans da lazım. Peki indiginizde güneş acmismiydi yoksa kapalimiydi?