Messor Bulamıyorum

Mustafaf

Media
Üye
İstanbul/Beykoz'da oturuyorum, yani hem düz hem dağlık yağmurlu güneşli. yeşilliğin ve park gibi yerlerin bol olduğu bir yerde yaşıyorum. Şu ana kadar pek çok tür buldum. Örneğin: Camponotus lateralis, Lasius flavus, Tetramorium caespitum gibi birçok tür var . Ama Messor yok ! İşçileri var , koca koca kolonileri var ama hiç prenseslerini görmedim

Satın almak istemiyorum, kendim bulmak istiyorum çünkü hem çok kolay hem de minör, media, major gibi sınıfları var. Seviyorum arkadaş

Nasıl bulurum? Neden bulamıyorum?

durukanusekes

Yumurta
Üye
Şans işi sanırım bende hep messor buluyorum, diğer cinslerden çok nadir denk geliyor. Daha yaz gelmeden 6 messor kraliçesi mevcut.

Markusty

Yumurta
Üye
Bende messordan başka tür bulamıyorum gerçi ben Konyadayım ama messor ve cataglyphis dışında başka hiçbir türden kraliçe bulamadım. 9 Martta 8 tane bulduk bir arkadaşla birlikte

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
tamamen şans işi, bence bulmak için acele etme bütün yaz uçuşları devam ediyor illaki 1 tanesine denk gelirsin :)

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam sezon daha yeni başlıyo.İlla denk gelirsiniz diğer arkadaşlarımın dediği gibi tamamen şans işi.Ben geçen sene sezon boyunca kaç tane park,tarla,mezarlık felan gezdim bulamadım en son sezon bitti kapanacak o zaman evin balkonunda dizimin dibine düştü.Satın almanıza gerek yok heyecanı ve mutluluğu yaşamak önemli.İlla bulursunuz aramaya devam edin ümit kesmeden.