Messor besleme

ömer_

Pupa
Üye
Tohum konusunda, özellikle hasatçı koloniyle deneyimi olanlara soruyorum: Sizce kuş yemi mi daha iyi sonuç veriyor, yoksa çim tohumu mu? Tuğkan Abi ikisini de öneriyor, ancak hangisinden daha fazla verim aldınız? Ya da bunlar dışında önerebileceğiniz başka bir seçenek var mı?

Moderatör tarafında düzenlendi:

YalnızGaripAdam

Nanitik
Üye
Tohum konusunda, özellikle hasatçı koloniyle deneyimi olanlara soruyorum: Sizce kuş yemi mi daha iyi sonuç veriyor, yoksa çim tohumu mu? Tuğkan Abi ikisini de öneriyor, ancak hangisinden daha fazla verim aldınız? Ya da bunlar dışında önerebileceğiniz başka bir seçenek var mı?
Ben ikisinide kullanmadım fakat genel olarak daha çok çim tohumu öneriliyor. Yanlış hatırlamıyorsam @samet_56 öneriyordu.

Emirant

Pupa
Üye
Çim tohumu daha yararlı dendi. Benim elimde kuş yemi var onu kullanıyorum sorun çıkmadı.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Alternatif tohum olarak ayçiçeği, yabani yulaf, karahindiba tohumu, keten tohumu ve susam verebilirsiniz. Aslında hangi tohumu verirseniz yerler ve hangi tohumdan daha çok verim alırlar net bir şey söyleyemem ama olabildiğince çok çeşit tohum verirseniz en verimli beslemeyi yapmış olursunuz.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Gerek tohum, gerekse canlı yemler de ne kadar çeşitlilik olursa o kadar iyidir. Herhangi bir besini çok severek tüketseler de bir süre sonra sıkılırlar, besin elementlerini de çeşitlilik sayesinde aldıklarını hesaba katarsak çeşit her zaman daha iyidir.

ömer_

Pupa
Üye
Alternatif tohum olarak ayçiçeği, yabani yulaf, karahindiba tohumu, keten tohumu ve susam verebilirsiniz. Aslında hangi tohumu verirseniz yerler ve hangi tohumdan daha çok verim alırlar net bir şey söyleyemem ama olabildiğince çok çeşit tohum verirseniz en verimli beslemeyi yapmış olursunuz.
Çok teşekkürler