Messor barbarus

duman03

Yumurta
Üye
Messor barbarus ne zaman uçar? İlk deneyim için uygunmudur,nerede bulunur?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Böcek_

Larva
Üye
Messor barbarus Türkiye de yok diye biliyorum.

duman03

Yumurta
Üye
Messor barbarus Türkiye de yok diye biliyorum.

Kasım ayında hangi cinsleri bulabilirim?

hahsk

Yumurta
Üye
Genellikle
Kasım ayında hangi cinsleri bulabilirim?
eylul ve nisan aralarında uçuş oluyor (bütün türler için) kasımda bulmanız çok zor hava soğudu en iyi bulma ihtimaliniz orman ile birleşmiş parklar veya orman patikalarında çok fazla buluyorum bulmayı deniyin ama çok düşük bulma ihtimaliniz illa besliycem diyorsanız satın alabilirsiniz

duman03

Yumurta
Üye
Genellikle

eylul ve nisan aralarında uçuş oluyor (bütün türler için) kasımda bulmanız çok zor hava soğudu en iyi bulma ihtimaliniz orman ile birleşmiş parklar veya orman patikalarında çok fazla buluyorum bulmayı deniyin ama çok düşük bulma ihtimaliniz illa besliycem diyorsanız satın alabilirsiniz
Nerden satın alabiliriz

Böcek_

Larva
Üye
İlkbaharda messor buldum baya iyiyken tüpteki pamuğu patlatıp kaçtılar daha yeni crema buldum oda öldü şimdi hiç bulamazmıyım yani
Şu zamanlar biraz zor kraliçe bulmanız. Eğer beklerim diyorsanız ilkbaharda çok fazla uçuş oluyor.

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Genellikle

Tüm türlerin genelde Eylül ve Nisan aralığında uçtuğu doğru değildir. Her türün kendine özgü uçuş saatleri vardır. Örneğin Cataglyphis nodus türünün evrimi, gen yapısı, yaşam biçimi yüzünden yazın uçarlar genelde.

hahsk

Yumurta
Üye
Tüm türlerin genelde Eylül ve Nisan aralığında uçtuğu doğru değildir. Her türün kendine özgü uçuş saatleri vardır. Örneğin Cataglyphis nodus türünün evrimi, gen yapısı, yaşam biçimi yüzünden yazın uçarlar genelde.
Doğru söyluyorsunuz cataglyphis nodus yazın uçar dediğiniz gibi yanlış bilgilendirme sebebi ile herkesten özür dilerim