Merhabalar, hasatıçı karınca kolonisi kurmak istiyorum. Bu aylarda bulma ihtimalim nasıldır. Konum olarak Ankara da yaşıyorum.
"Messor barbarus" ve "Messor hesperius"un Türkiye'de kayıdı yok diye biliyorum yanlışım olabilirMerhabalar, hasatıçı karınca kolonisi kurmak istiyorum. Bu aylarda bulma ihtimalim nasıldır. Konum olarak Ankara da yaşıyorum.
İthal ettiyseniz neden olmasın. Fakat bilim insanlarının çalışmalarını kanıt olmadan kolay kolay çürütemezsiniz.Barbarusun kolonisi bende vardı
Mardin de bulmuştumİthal ettiyseniz neden olmasın. Fakat bilim insanlarının çalışmalarını kanıt olmadan kolay kolay çürütemezsiniz.
Kızıl kafalı messorlar var ama hepsi barbarus değil kesin bir kanıt olmadan barbarus diyemeyizBarbarusun kolonisi bende vardı
Bir mirmekoloğa inceletmeniz ve bulduğunuz noktada başka Barbarus kolonisi bulunması halinde gayet değerli bir buluş olacağını düşünüyorum.Mardin de bulmuştum
Barbarus zaten tür hocamBir mirmekoloğa inceletmeniz ve bulduğunuz noktada başka Barbarus türü bulunması halinde gayet değerli bir buluş olacağını düşünüyorum.
biraz kaynaklara baktım bir de yapay zekdan yardım aldım."Messor barbarus" ve "Messor hesperius"un Türkiye'de kayıdı yok diye biliyorum yanlışım olabilir
Yanlış aktarmışım kendimi. Düzenledim teşekkürler.Barbarus zaten tür hocam
Tamam dır ben kayıtlı olduğunu düşünüyordum çünkü çok fazla yerde karşılaştımBir mirmekoloğa inceletmeniz ve bulduğunuz noktada başka Barbarus kolonisi bulunması halinde gayet değerli bir buluş olacağını düşünüyorum.
Anlaşamadığımız nokta şurası. Barbarus'a benzettiğiniz için türünü Barbarus olarak belirleyemezsiniz. Bazı gözle görülür farklılıklar dışında tür ayrımı için gerçekten kaliteli makro fotoğraflar gerekli. Araştırmacılar Türkiye faunasında olmadığını söyleyebiliyorlarsa sizin çıplak gözle yaptığınız tür tahmini bir anlam ifade etmez ne yazık ki.Tamam dır ben kayıtlı olduğunu düşünüyordum çünkü çok fazla yerde karşılaştım
Araştırmacılar türkiyeyi santimi santimine arıyorum niye mardinde kaydı olmayan bir çok türü burada merkezden uzak yerlerde buldumAnlaşamadığımız nokta şurası. Barbarus'a benzettiğiniz için türünü Barbarus olarak belirleyemezsiniz. Bazı gözle görülür farklılıklar dışında tür ayrımı için gerçekten kaliteli makro fotoğraflar gerekli. Araştırmacılar Türkiye faunasında olmadığını söyleyebiliyorlarsa sizin çıplak gözle yaptığınız tür tahmini bir anlam ifade etmez ne yazık ki.
Kaydı olmayan ne buldunuz meselaAraştırmacılar türkiyeyi santimi santimine arıyorum niye mardinde kaydı olmayan bir çok türü burada merkezden uzak yerlerde buldum
Dalga mı geçiyorsunuz acaba?Ben izmirde ikitane birbirine yakın kırmızı kafalı messor kolanisi görmüştüm dün barabarus olduklarını düşünüyorum