Messor barbarus (Hasatçı Karınca)

hasoncetin

Yumurta
Üye
Merhabalar, hasatıçı karınca kolonisi kurmak istiyorum. Bu aylarda bulma ihtimalim nasıldır. Konum olarak Ankara da yaşıyorum.

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Ankara'da Messor boldur. Lakin uçuşları ilkbahar ve sonbahar mevsiminde olur. Sonbahar uçuşlarında denk gelebilirsiniz.

ALPEER

Larva
Üye
Merhabalar, hasatıçı karınca kolonisi kurmak istiyorum. Bu aylarda bulma ihtimalim nasıldır. Konum olarak Ankara da yaşıyorum.
"Messor barbarus" ve "Messor hesperius"un Türkiye'de kayıdı yok diye biliyorum yanlışım olabilir

DONT

Pupa
Üye
Barbarus Türkiye'de kaydı olmayan bir türdür
Messorlarda tür ayrımı zaten zordur messor olsun yeter uçuşlarıda sonbaharda ve ilkbaharda oluyor

karınca474

Yumurta
Üye
Bir mirmekoloğa inceletmeniz ve bulduğunuz noktada başka Barbarus kolonisi bulunması halinde gayet değerli bir buluş olacağını düşünüyorum.
Tamam dır ben kayıtlı olduğunu düşünüyordum çünkü çok fazla yerde karşılaştım

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
Tamam dır ben kayıtlı olduğunu düşünüyordum çünkü çok fazla yerde karşılaştım
Anlaşamadığımız nokta şurası. Barbarus'a benzettiğiniz için türünü Barbarus olarak belirleyemezsiniz. Bazı gözle görülür farklılıklar dışında tür ayrımı için gerçekten kaliteli makro fotoğraflar gerekli. Araştırmacılar Türkiye faunasında olmadığını söyleyebiliyorlarsa sizin çıplak gözle yaptığınız tür tahmini bir anlam ifade etmez ne yazık ki.

karınca474

Yumurta
Üye
Anlaşamadığımız nokta şurası. Barbarus'a benzettiğiniz için türünü Barbarus olarak belirleyemezsiniz. Bazı gözle görülür farklılıklar dışında tür ayrımı için gerçekten kaliteli makro fotoğraflar gerekli. Araştırmacılar Türkiye faunasında olmadığını söyleyebiliyorlarsa sizin çıplak gözle yaptığınız tür tahmini bir anlam ifade etmez ne yazık ki.
Araştırmacılar türkiyeyi santimi santimine arıyorum niye mardinde kaydı olmayan bir çok türü burada merkezden uzak yerlerde buldum

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Türkiye'de M. Barbarus kayıtlardan çıkarılan bir tür, en güvenilir kaynaklarca Türkiye'de olmadığı görülüyor. Bu bilginin üzerine amatör hobicilerin "ben kırmızı messor buldum" demesi hiçbir şey ifade etmez, konu uzamamalı. Türkiye pek çok kırmızı gövdeli Messor türüne ev sahipliği yapıyor.

MuhammedMert

Yumurta
Üye
Ben izmirde ikitane birbirine yakın kırmızı kafalı messor kolanisi görmüştüm dün barabarus olduklarını düşünüyorum