Messor Ayırt Etme

DorukBey

Larva
Üye
Şuanda messor arayışındayım ve bana göre türler birbirine çok benziyor. Messorları diğer türlere göre birbirinden ayıran bir dış görünüş özelliği varmı bilgilendirir misiniz?

karıncabuldum

Pupa
Üye
Şuanda messor arayışındayım ve bana göre türler birbirine çok benziyor. Messorları diğer türlere göre birbirinden ayıran bir dış görünüş özelliği varmı bilgilendirir misiniz?
Ben bugün aramaya ciktim majorlari cidden büyükler o yüzden insan bi seviniyor ama bi bakiyom yere yok

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Messorlar boyut olarak genellikle büyük karıncalardır. Messor daha doğrusu Myrmicinae altfamilyasında olan cinslerde postpetiole bulunur. Camponotus yani Formicinae altfamilyasından olanlarda ise resimdeki gibi tek petiole olur. Ayrıca kraliçe ve işçi ayrımı yapmak için thorax(sırt) kamburluğuna bakabilirsiniz
Messor Structor (Hasatçı Karınca) – Satılık Kraliçe Karınca & Canlı Yem &  Formicarium & Karınca Çiftliği & Karınca Teraryumu
Queen of Camponotus barbaricus (with eggs) Ants Free Anthouse
genderoftheday | Queen ant, Ants, Ant colony

Emre52ege52

Nanitik
Üye
Umraniye istanbulda yasiyosan bende 1 adet verim bak

DorukBey

Larva
Üye
Messorlar boyut olarak genellikle büyük karıncalardır. Messor daha doğrusu Myrmicinae altfamilyasında olan cinslerde postpetiole bulunur. Camponotus yani Formicinae altfamilyasından olanlarda ise resimdeki gibi tek petiole olur. Ayrıca kraliçe ve işçi ayrımı yapmak için thorax(sırt) kamburluğuna bakabilirsiniz
Messor Structor (Hasatçı Karınca) – Satılık Kraliçe Karınca & Canlı Yem &  Formicarium & Karınca Çiftliği & Karınca Teraryumu
Queen of Camponotus barbaricus (with eggs) Ants Free Anthouse
genderoftheday | Queen ant, Ants, Ant colony
teşekkürler abi her sorduğuma kısa sürede anlaşılır cevaplar veriyosun.

Anglachelon

Yumurta
Üye
Messor diye adlandırdığımız takson cinstir. Ayrıca alt aile ayrımı ile ilgili rehberde içerik var. Onun dışında Ares verilebilecek bilgiyi vermiş.