Messor 2 kraliçe birleştirme önerisi

Xhantos

Yumurta
Üye
Merhabalar,
2 adet ayrı tüpte Messor structor kraliçem vardır daha yumurtlama olmadı. 3 gün önce buldum duruyorlar acaba multiqueen denemesi yapsam ne gibi sonuçlar elde ederim. Multiqueen denemesi yapmak istiyorum. Daha önce tecrübesi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Yumurtlama olmadan birleştirmeli miyim? Strese sokar mıyım?

Moderatör tarafında düzenlendi:

waynhen

Pupa
Üye
Hocam öncelikle bu cinste multiqueen olumsuz yani genelde olmaz. Fakat yine deneyen ve olumlu sonuçlar alanlarda var. Bir keresinde ben kendi gözümle doğada iki messor kraliçesinin birlikte yuva kazdığını görmüştüm. Deneyebilirsiniz ama gözlemleyin birbirlerine zarar vermesinler. Benim şahsi tavsiyem ayrı ayrı büyütün.
Sevgilerle ☺️

Dextrous

Yumurta
Üye
Merhaba, Messor Structor olduğu kanısına nasıl vardınız? Messor cinsinde amatör ortamda kraliçe üzerinden tür tespiti neredeyse imkansız. Sorunuza gelecek olursak, sizi temin ederim bu denemeniz çok çok yüksek ihtimalle başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Yumurtlamaması bu dönem uçuşlarından toplanan kraliçelerde normal bir durum, sabretmelisiniz. Lütfen Messor cinsinde multiqueen denemesi yapmayın. Bu bir kraliçenin ölümüne ve diğer kraliçenin de zarar görmesine yol açacaktır. Size tavsiyem @waynhen 'in de dediği gibi iki farklı koloni oluşturmanız.

Hocam öncelikle bu cinste multiqueen olumsuz yani genelde olmaz.
Fakat yine deneyen ve olumlu sonuçlar alanlarda var.
Bı keresinde ben kendi gözümle doğada iki messor kraliçesinin birlikte yuva kazdığını görmüştüm.
Deneyebilirsiniz ama gözlemleyin birbirlerine zarar vermesinler.
Benim şahsi tavsiyem ayrı ayrı büyütün.
Sevgilerle ☺️
O birlikte yuva kazan iki Messor kraliçesinden yüksek ihtimalle biri, kısa süre içerisinde ölmüştür.

waynhen

Pupa
Üye
Merhaba, Messor Structor olduğu kanısına nasıl vardınız? Messor cinsinde amatör ortamda kraliçe üzerinden tür tespiti neredeyse imkansız. Sorunuza gelecek olursak, sizi temin ederim bu denemeniz çok çok yüksek ihtimalle başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Yumurtlamaması bu dönem uçuşlarından toplanan kraliçelerde normal bir durum, sabretmelisiniz. Lütfen Messor cinsinde multiqueen denemesi yapmayın. Bu bir kraliçenin ölümüne ve diğer kraliçenin de zarar görmesine yol açacaktır. Size tavsiyem @waynhen 'in de dediği gibi iki farklı koloni oluşturmanız.

O birlikte yuva kazan iki Messor kraliçesinden yüksek ihtimalle biri, kısa süre içerisinde ölmüştür.
Orasını bilemem ama görmüştüm sadece. Herhangi bir kanıtlanmış bir şeyde yok belki de multiqueen olmuşlardır.