Mesor kraliçemin yumurtaları 2aydır cıkmadı ama yumurtlamaya devam ediyor , benim bildiğim mesor yumurtaları 1-1.5 ay içerisinde çıkıyor , çıkmama sebebi ne olabilir
Döllenmemiş ise nasıl yumurtluyorlar ?Döllenmemiş olduğunu düşünüyorum ama net değil bir çok sebepten ötürü olabilir.
Prensesler doğduktab itibarenbyumurtlaya bilirler ama hepsinden ya hiçbirşey yada prens çıkar ve koloni kuramaz bu durjmsa bazı kanat dökmuş kraliceler bile döllenmemiş olabiliyor resimdeki yumurtalar büyük ihtimalle döllenmemişDöllenmemiş ise nasıl yumurtluyorlar ?
Döllenmediğini sanmıyorum.Prensesler doğduktab itibarenbyumurtlaya bilirler ama hepsinden ya hiçbirşey yada prens çıkar ve koloni kuramaz bu durjmsa bazı kanat dökmuş kraliceler bile döllenmemiş olabiliyor resimdeki yumurtalar büyük ihtimalle döllenmemiş
3 aydır bende , 2aydır yumurtlamiş , benim bildiğim messorların yumurtası 1-1.5 ay içerisinde çıkıyorFazla anormal bir durum değil. Messorlarda sıkça denk geldim yumurta büyütmeme durumuna. Kraliçeyi ne zaman bulmuştunuz?