Merhabalar, ben Tuğra. Liseye yeni geçmiş bir öğrenciyim. Bu hobiye küçüklükten beri çok ilgiliyim. Eskiden hep bir kraliçe karıncam olsun isterdim ama küçükken bulamadım. Sonra 2024'ün Ekim ayında burayı gördüm. Buradaki karınca bulma taktiklerini, ne zaman aranılacağını, kraliçe olup olmadığını öğrendim. Sonra Mart ayında, okula giderken sabahın 12'sinde Messor uçuşu olduğunu gördüm. Çok sevindim ve bir kraliçem oldu. Hep kraliçe bulmanın çok zor olduğunu düşünüyordum ama çok kolay olduğunu öğrendim. Bu zamana kadar Messor, Prenolepis nitens, Camponotus sanctus, Cata, Pheidole, Lasius niger, Formica rufibarbis, Camponotus lateralis, siyah Camponotus, Tetramorium gibi birçok tür buldum. En büyük hayalim Crematogaster bulmak ama hiç bulamadım. Şu ana kadar 100 tane kraliçem oldu ve ben bakamayacağım için çoğunluğunu doğaya bıraktım. Onların hepsi kanatsız ve döllenmişti. Kraliçe bulmanın bu kadar kolay olduğunu bilmiyordum. Neyse, konu uzuyor. Herkese selam, ben de kendimi tanıtmak istedim. 😄