Merhabalar türü nedir kraliçemidir ve diğer bilgiler nelerdir

Psozy

Yumurta
Üye
Bulduğum karınca kraliçemidir ve ortam olarak ne yapmam gerekir. Hobiye uzun süredir ilgim var ama şehrin göbeğinde olduğumdan dolayı bir kraliçe bulabileceğime ümidim hiç ama hiç yoktu şuanda kanatlı bir karınca buldum kraliçe olduğuna inanıyorum kendini 2-3 saatlik bir süre için ufak bir kaba şekerli suya bandırdığım peçete ile birlikte koydum deney tüpü almaya gideceğim ancak gitmeden önce sizden öğrenebildiğim tüm bilgileri öğrenmek istiyorum size sorularım türü nedir, yumurtlama süresi ne kadar olur ne gibi bir alanda bakmam gerekir ve bilmem gereken diğer ek bilgiler nelerdir (fotoğraflar ekte)

Ekli dosyalar

• IMG_4855.jpeg
    IMG_4855.jpeg
    35.3 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_4854.jpeg
    IMG_4854.jpeg
    34.2 KB · Görüntüleme: 23
Çözüm
Kalotermes flavicollis alatesi, yani kendisi bir termit cinsi. Kral ve kraliçe olması gerekiyor diye biliyorum başka bulabilirseniz koloni kurabilirsiniz tabii cinsiyetleri önemli.

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Net fotoğraflar yükler misiniz?

Psozy

Yumurta
Üye
Net fotoğraflar yükler misiniz?
Boyutu son fotoğraftaki şarj aletinın plastik kısmıyla aynı (fotoğrafları net çekiyorum ama garip bir şekilde kalite düşüyor telefon iphone 14 olmasına rağmen)

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    40.4 KB · Görüntüleme: 18
  • image.jpg
    image.jpg
    29.2 KB · Görüntüleme: 18
  • image.jpg
    image.jpg
    30 KB · Görüntüleme: 18

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Kalotermes flavicollis alatesi, yani kendisi bir termit cinsi. Kral ve kraliçe olması gerekiyor diye biliyorum başka bulabilirseniz koloni kurabilirsiniz tabii cinsiyetleri önemli.

Son düzenleme:
Çözüm

Thelethal

Pupa
Üye
Bu iyi birşey mi nasıl bakmam gerek yumurtlama süresi ne kadar sürer diğer bilgileride verebilirsen eğer minnettar olurum
Tek başına üreyemez. İstersen bir süre beklet ve birkaç tane daha bulmaya çalış sonrasında bulduğun alateleri bir kapta birleştirirsin eşleşirler. Eğer daha bulamazsan canlıyı salmalısın.