Merhaba cinsi nedir ?

Emre52ege52

Nanitik
Üye
Arkadaşlar fotoğraflar bulanık olmuş olabilir prens olduğunu düşünüyorum cinsi nedir bunlardan çok fazla vardı

Yer : İstanbul
Sıcaklık : 29 derece
Nem : bilmiyorum

Ekli dosyalar

• IMG-20230703-WA0003.jpg
    IMG-20230703-WA0003.jpg
    19.5 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_20230703_120105.jpg
    IMG_20230703_120105.jpg
    23 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_20230703_120438.jpg
    IMG_20230703_120438.jpg
    15.7 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG-20230703-WA0002.jpg
    IMG-20230703-WA0002.jpg
    14.1 KB · Görüntüleme: 26

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Daha net ve renklerin belli olduğu birkaç tane foto atar mısın

Emre52ege52

Nanitik
Üye
En net bu kadar oluyo

Ekli dosyalar

• IMG_20230703_121458.jpg
    IMG_20230703_121458.jpg
    16.9 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_20230703_121456.jpg
    IMG_20230703_121456.jpg
    17.7 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_20230703_121455.jpg
    IMG_20230703_121455.jpg
    17.1 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_20230703_121459.jpg
    IMG_20230703_121459.jpg
    17.1 KB · Görüntüleme: 40

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Cataglyphis kraliçesi

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Hocam o kraliçe o tüpün içinde pek uzun ömürlü yaşayamaz ona bir outworld gibi birşey yapın
Olduğu gibi outworld bağlanmaz. İlk önce Cataglyphis kraliçesi (yanlız besleniyorsa) yuvasını benimsemeli. İlerleryen zamanlarda yumurtladıktan sonra ve yumurtlar larvaya dönüştüğünde küçük un kurdu parçalarıyla sık sık beslenmeli. Ardından larvalar pupa olmaya yakın outworld bağlanmalı.

Cataglyphis kraliçesine cam tüpte bakıp başarılı stabil bir koloni kurmanız çok zor. Başka bir yöntem kullanarak ayaklarının kaymamasını ve biraz daha geniş ortam sağlanmalıdır.

işçi/pupa ekleme konularına hiç girmiyorum bile.

Antquenn

Larva
Üye
Olduğu gibi outworld bağlanmaz. İlk önce Cataglyphis kraliçesi (yanlız besleniyorsa) yuvasını benimsemeli. İlerleryen zamanlarda yumurtladıktan sonra ve yumurtlar larvaya dönüştüğünde küçük un kurdu parçalarıyla sık sık beslenmeli. Ardından larvalar pupa olmaya yakın outworld bağlanmalı.

Cataglyphis kraliçesine cam tüpte bakıp başarılı stabil bir koloni kurmanız çok zor. Başka bir yöntem kullanarak ayaklarının kaymamasını ve biraz daha geniş ortam sağlanmalıdır.

işçi/pupa ekleme konularına hiç girmiyorum bile.
Hocam yani şimdi tüpün içine çakıl kum toprak falan birşeyle doldurup kraliçeyi tüpün icindemi bakmak daha uygun yoksa benimde yaptığım gibi bir outworlde bağlamak mi daha uygun bende bu türü besleyerek tecrübe sahibi olmam gerekiyor .yoksa sizin gibilerin " bu tür zor besleme gibi sözlerine uyarsak bu işten zevk alamayiz ayrıca sizin amacınız moderatör olarak karınca işini sevdirmek ve kuralları belirtmek iken sizler bizi bu işten soğutuyor ve kural ihlali yapıyorsunuz .

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Hocam yani şimdi tüpün içine çakıl kum toprak falan birşeyle doldurup kraliçeyi tüpün icindemi bakmak daha uygun yoksa benimde yaptığım gibi bir outworlde bağlamak mi daha uygun bende bu türü besleyerek tecrübe sahibi olmam gerekiyor .yoksa sizin gibilerin " bu tür zor besleme gibi sözlerine uyarsak bu işten zevk alamayiz ayrıca sizin amacınız moderatör olarak karınca işini sevdirmek ve kuralları belirtmek iken sizler bizi bu işten soğutuyor ve kural ihlali yapıyorsunuz .
Kırıcı olabilirim kusura bakmayın yeterince araştırma yapılmıyor çünkü. Biraz internete dalıp tüm bakım rehberlerini yabancı türkçe farketmeden okuyun. Kimler ne yöntemlerle başarıya ulaşmış ne kullanmış inceleyin. İnstagramda stabil bir cata besleyen birileri var yazın özelden koloniyi nasıl başlattıklarını paylaşmalarını isteyin. Forumdaki moderatörlere deneyimlerini paylaşmalarını isteyin. Bunların hepsini kraliçe bulmadan yapın bulduktan sonra geç kalmış gibi oluyorsunuz. Bizde ölmesin diye kraliçeyi salmanızı öneriyoruz.

Besleyecekseniz araştırmaya başlayın.

Emre52ege52

Nanitik
Üye
Kırıcı olabilirim kusura bakmayın yeterince araştırma yapılmıyor çünkü. Biraz internete dalıp tüm bakım rehberlerini yabancı türkçe farketmeden okuyun. Kimler ne yöntemlerle başarıya ulaşmış ne kullanmış inceleyin. İnstagramda stabil bir cata besleyen birileri var yazın özelden koloniyi nasıl başlattıklarını paylaşmalarını isteyin. Forumdaki moderatörlere deneyimlerini paylaşmalarını isteyin. Bunların hepsini kraliçe bulmadan yapın bulduktan sonra geç kalmış gibi oluyorsunuz. Bizde ölmesin diye kraliçeyi salmanızı öneriyoruz.

@Barkın peki buna cataglyphis nodus işçisi eklenebilir mi

Emre52ege52

Nanitik
Üye
Kraliçeyi saldım . Fakat aklıma takılan bi soru var ben bu hobiyi geçen yıldan beri yapıyorum ve bunu bulduğum yerde hiç cataglyphis işçisi görmedim yeni yeni ortaya çıkıyor gibiler ve bildiğime göre cataglyphisler işgalci sorum şu bunu bulduğum yerdeki cinsleri yok etme gibi bi durumu var mı nereden gelmiş olabilirler az önce çıkınca aynı yerde yine 2 tane daha buldum bu bulduğum ise kanatlarını dökmüştü

Antquenn

Larva
Üye

Geçen sene 3 tane beslemistim üçünde de ayrı ayrı yer ,yuva tecrubesine sahibim fakat hala kafamda bazı sorular var . Mesela adamın teki koskocaman arenadan tek bir yumurta bile alamazken bir tane adam 18x180 tüpte bayağı yumurta aliyor

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Yumurta almak problem değil. Yumurtaların sağlıklı bir şekilde büyütenilmek ve işçi çıkarabilmek problem. Bir kısım burayı başarıyor fakat ikinci nesil işçileri çıkartamıyor.

Kraliçeyi gerçekten sıcak biryere koyun 1 hafta sonra yumurtladığını görürsünüz. Bu süreçte nemin fırlamaması önemli o yüzden havalandırma olarak pamuk değilde tel ve tıpadan yeni bir sistem yapmıştım.

Emir1938191

Yumurta
Üye
Geçen sene 3 tane beslemistim üçünde de ayrı ayrı yer ,yuva tecrubesine sahibim fakat hala kafamda bazı sorular var . Mesela adamın teki koskocaman arenadan tek bir yumurta bile alamazken bir tane adam 18x180 tüpte bayağı yumurta aliyor
Hocam o çok değişiyor, geçen sene 3 adet Cataglyphis Nodus buldum, tecrübemi geliştirmek için 3 deney yaptım Kısaca anlatayım
1. Kraliçeye küçük bir outworld verdim
2. kraliçe sadece tüpde bakıldı
3. kraliçeye hem outworld hemde işçi eklemesi yaptım, ısıtıcı ped taktım,
.
.
1. Kraliçe pamukları toplayıp içine yumurtalarını sardı dışarıdan kum getirdi üstlerine attı hepsi larva oldu bolca beslendi şuanda 50 işçideler bayadır
2. kraliçe çok uzun bir zaman yumurta yapmadı, ekleme yaptım işçiyi öldürdü, ileride salmak zorunda kaldım
3. kraliçe kabul etti Hala bende majorları çıkıyor 120 işçisi var.
.
.
Bana sorarsanız en sağlıklısı işçi ve outworld eklemek ve iyi bir sıcak ortam sunmak en aktif öğlenleri sıcak zamanda oluyorlar. bakımı kolay değil başlangıç için fakat eğlenceli bir tür larvaları kendi besleniyor fln ben aklınızı karıştırmayayım :)

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Yakında @Ares ’le birlikte rehber açmaya çalışacağız. Rehberde bazı önemli kısımları atlamak zorunda kalacağız, türk insanı her şeyi abartarak yaptığı için.

Hocam o çok değişiyor, geçen sene 3 adet Cataglyphis Nodus buldum, tecrübemi geliştirmek için 3 deney yaptım Kısaca anlatayım
1. Kraliçeye küçük bir outworld verdim
2. kraliçe sadece tüpde bakıldı
3. kraliçeye hem outworld hemde işçi eklemesi yaptım, ısıtıcı ped taktım,
.
.
1. Kraliçe pamukları toplayıp içine yumurtalarını sardı dışarıdan kum getirdi üstlerine attı hepsi larva oldu bolca beslendi şuanda 50 işçideler bayadır
2. kraliçe çok uzun bir zaman yumurta yapmadı, ekleme yaptım işçiyi öldürdü, ileride salmak zorunda kaldım
3. kraliçe kabul etti Hala bende majorları çıkıyor 120 işçisi var.
.
.
Bana sorarsanız en sağlıklısı işçi ve outworld eklemek ve iyi bir sıcak ortam sunmak en aktif öğlenleri sıcak zamanda oluyorlar. bakımı kolay değil başlangıç için fakat eğlenceli bir tür larvaları kendi besleniyor fln ben aklınızı karıştırmayayım :)
Bizimle 120 işçili koloninizin fotoğrafını paylaştıktan sonra yorum yaparsanız iyi olur dediklerinizin bazıları cataların davranışlarından biraz uzak.

Antquenn

Larva
Üye
Yumurta almak problem değil. Yumurtaların sağlıklı bir şekilde büyütenilmek ve işçi çıkarabilmek problem. Bir kısım burayı başarıyor fakat ikinci nesil işçileri çıkartamıyor.

Kraliçeyi gerçekten sıcak biryere koyun 1 hafta sonra yumurtladığını görürsünüz. Bu süreçte nemin fırlamaması önemli o yüzden havalandırma olarak pamuk değilde tel ve tıpadan yeni bir sistem yapmıştım.
Hocam direkt outworld kapağını çıkardım vazelin sürdüm karınca 6-7 kez tırmandı kaçamadı , sonra asıl tüpün içine girdi uzun bir suredir orada .onu şimdi balkona koyacağım sabahları güneşi aşırı derecede iyi alıyor ve sıcak oluyor aksamlari ise serin ve rüzgarsız ayrıca işçi eklemeside yapacağım yarın

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Kraliçeyi pişirmemeye dikkat et. Güneş çok tehlikeli olabilir. Yumurtlaması için hiç güneş ışığı almasa daha iyi olur. Outworld’ü iptal edip sıcak biryerde yumurtlamasını bekleyin.

5,6 minör eklemesi yapabilirsiniz. Bulabiliyorsanız yuvayı bozmadan dışarıdaki açık renkli olanları seçmeye çalışın.

Antquenn

Larva
Üye
Kraliçeyi pişirmemeye dikkat et. Güneş çok tehlikeli olabilir. Yumurtlaması için hiç güneş ışığı almasa daha iyi olur. Outworld’ü iptal edip sıcak biryerde yumurtlamasını bekleyin.

5,6 minör eklemesi yapabilirsiniz. Bulabiliyorsanız yuvayı bozmadan dışarıdaki açık renkli olanları seçmeye çalışın.
Hocam tamamdır kafamdaki tüm sorulari cevapladıniz sağolun . Birde 5-6 tane minör tek tüp içinde dar alanda bir arada durabilirlermi yoksa kraliçeye alışması için mi bu yöntemi kullanıyoruz