Merhaba ben Muhammed

Mhmd_ozkan

Yumurta
Üye
Herkese merhaba, foruma yeni katıldım ismim Muhammed, 25 yaşındayım, İstanbul da yaşıyorum ve İstanbul 112 de paramediğim.
Karınca Çiftliğim kanalını 3 yıl önce keşfettim. Akvaryum ve karınca merakım çoçukluğumdan bu yana olsada çeşitli sebepler den ötürü (aile ve öğrenci hayatı vs.) bir türlü hobiye başlayamamıştım, ta ki İstanbul'a atanıpta kendi düzenimi kurana kadar. Ben hobiye başladığımda da ne yazık ki karınca çiftliğim kanalı kapanmış durumdaydı ama Tuğkan abinin tekrardan geri dönmesi beni gerçekten çok mutlu etti. Şuan için bir adet bitki akvaryumum (İçerinde canlı olarak Neon Tetra, Ember Tetra, Cae ve Bloody Mary Karides mevcut.), bir kaç tane Messor ve bir tanede Tetramorium kolonim mevcut. Fotoğraflarını eklerim, herkese iyi günler dilerim.

Ekli dosyalar

• IMG_20211005_214112.jpg
    IMG_20211005_214112.jpg
    42.4 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_20210628_111627.jpg
    IMG_20210628_111627.jpg
    35.6 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_20210628_141924.jpg
    IMG_20210628_141924.jpg
    49.1 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_20210814_163041.jpg
    IMG_20210814_163041.jpg
    68.7 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_20220110_221654.jpg
    IMG_20220110_221654.jpg
    43.1 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_20220116_233106.jpg
    IMG_20220116_233106.jpg
    58.9 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:

Krestav

Larva
Üye
Hoş geldin muhammet abi işinde kolaylıklar ayrıca keyifli hobiler bir sürü karıncan varmış🙃 ayrıca akvaryum çok güzel gözüküyor emeğine sağlık.

EnesAnT

Larva
Üye
Herkese merhaba, foruma yeni katıldım ismim Muhammed, 25 yaşındayım, İstanbul da yaşıyorum ve İstanbul 112 de paramediğim.
Karınca Çiftliğim kanalını 3 yıl önce keşfettim. Akvaryum ve karınca merakım çoçukluğumda bu yana olsada çeşitli sebepler den ötürü (aile ve öğrenci hayatı vs.) bir türlü hobiye başlayamamıştım, ta ki İstanbul'a atanıpta kendi düzenimi kurana kadar. Ben hobiye başladığımda da ne yazık ki karınca çiftliğim kanalı kapanmış durumdaydı ama Tuğkan abinin tekrardan geri dönmesi beni gerçekten çok mutlu etti. Şuan için bir adet bitki akvaryumum (İçerinde canlı olarak Neon Tetra, Rasbora, Cae ve Bloody Mary Karides mevcut.), bir kaç tane Messor ve bir tanede Tetramorium kolonim mevcut. Fotoğraflarını eklerim, herkese iyi günler dilerim.
foruma hoşgeldin Muhammed abi umarım mutlu keyifli bir forum maceran olur :)

Mhmd_ozkan

Yumurta
Üye
Hoş geldin muhammet abi işinde kolaylıklar ayrıca keyifli hobiler bir sürü karıncan varmış🙃
Teşekkür ederim kardeşim. Geçen sene hiç beklemediğim anda messor uçuşuna denk gelmiştim açıkçası ilk defa denk gelmenin heyecanıyla da 14 tane kraliçe toplamıştım😬 sonradan bir kısmını sadiplendirdim şuan 6 tanesiyle devam ediyorum :)

Krestav

Larva
Üye
Teşekkür ederim kardeşim. Geçen sene hiç beklemediğim anda messor uçuşuna denk gelmiştim açıkçası ilk defa denk gelmenin heyecanıyla da 14 tane kraliçe toplamıştım😬 sonradan bir kısmını sadiplendirdim şuan 6 tanesiyle devam ediyorum :)
bende öyle bir heycana kapılmıştım abi 6 tane tetramorium getirmiştim eve 😅😅

cnx

Pupa
Üye
Karınca Çiftliğim kanalını 3 yıl önce keşfettim. Akvaryum ve karınca merakım çoçukluğumdan bu yana olsada çeşitli sebepler den ötürü (aile ve öğrenci hayatı vs.) bir türlü hobiye başlayamamıştım, ta ki İstanbul'a atanıpta kendi düzenimi kurana kadar. Ben hobiye başladığımda da ne yazık ki karınca çiftliğim kanalı kapanmış durumdaydı ama Tuğkan abinin tekrardan geri dönmesi beni gerçekten çok mutlu etti. Şuan için bir adet bitki akvaryumum (İçerinde canlı olarak Neon Tetra, Ember Tetra, Cae ve Bloody Mary Karides mevcut.), bir kaç tane Messor ve bir tanede Tetramorium kolonim mevcut. Fotoğraflarını eklerim, herkese iyi günler dilerim.
Hoşgeldın Aramıza Mehmed,,Bitki akvaryumun gerçekten muhteşem nasıl yapdığını bizimle paylaşırsan harika olur ilerdeki zamanlarda bende yapmak istiyorum,aynı şekilde karıncalarında gayet sağlıklı,sana keyifli ve sağlıklı hobiler dilerim,iyi günler (y)

bulutsensei

Nanitik
Üye
hoşgeldin hocam, akvaryumun çok güzel duruyor. keyifli hobiler dilerim. umarım devamını burda getirebilirsin. :)

cancodex

Yumurta
Üye
Karıncaların gerçekten güzel duruyor aramıza hoşgeldin keyifli vakit ve forumlar dilerim.

Mhmd_ozkan

Yumurta
Üye
Hoşgeldın Aramıza Mehmed,,Bitki akvaryumun gerçekten muhteşem nasıl yapdığını bizimle paylaşırsan harika olur ilerdeki zamanlarda bende yapmak istiyorum,aynı şekilde karıncalarında gayet sağlıklı,sana keyifli ve sağlıklı hobiler dilerim,iyi günler (y)
Hocam tabanda kum olarak en alta lav kırığı onun üzerine de jbl manado kullandım ve zemine kapsül gübre ekledim. Bitkileri diktim suyu ekledim filtre yi çalıştırdım, kurulumdan 2-3 hafta sonra sıvı gübre takviyesine başladım, balık eklemeden önce 1 ay bekledim bakteri kültürü ve bitkilerin oturması için. Kurduğum günden beri 3 günde bir su değişimi yapıyorum her iki su değişiminde birde sıvı gübre veriyorum şimdilik aklıma gelenler bu kadar, kafanıza takılan birşey olursa yazabilirsiniz tekrardan :)

Argentavis

Kraliçe
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Foruma hoş geldin hocam. Keyifli hobiler. Koloniler çok güzel görünüyor. Akvaryum daha da güzel görünüyor. 🙂