Merhaba ben alper

Alper

Pupa
Üye
Merhaba. Alper ben. Tuğkan abiden ilham alarak bu hobiye girişme niyetindeyim. Ama bu mevsimde nsıl başlayacağım bilmiyorum. Malum uçuş yok. Componotus santus en beğendiğim tür oldu. Nereden bulabileceğim - alabileceğim konusunda bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim. Herkese selamlar :)

ExistenceX

Yumurta
Üye
Merhaba, bu hobide ben de yeniyim nasıl ve nerden başlayacağımı tam olarak bilmiyordum öncelik kraliçe bulmaktı. Mevsim kış olmasına rağmen bu pek zor olmadı çünkü o beni buldu:) Evimi kraliçeler bastı bir tanesini test tüpüne aldım ve sanırım ilk yumurtalarını bıraktı. Türünü tam olarak bilemesem de araştırmalarım neticesinde solenopsis olduğunu öğrendim.Bu tür hakkında bilgisi olan varsa beni aydınlatırsa sevinirim.İyi forumlar dilerim :)

bulutsensei

Nanitik
Üye
hocam almak yerine bulmayı dene önce, bulamazsan almanı tavsiye ederim. uçuşlar genelde nemli ve sıcak olan mart-nisan aylarında başlar. o aylarda bulma şansın daha yüksek. eğer illa campo istemiyorsan o mevsimde bir messor elde edebilirsin.

Vazonax

Pupa
Üye
Hoşgeldim aramıza satın alma konusunu yinede sen bilirsin ama bu hobinin en keyifli zamanlarının ilk kraliceni arayıp buldugun günlerce yumurtlamasini bekledigin ilk isciyle sevindigin zamanlar oldugunu düşünüyorum keyifli forumlar