HAKKIMDA:
Merhabalar, ben Mehmet, 16 yaşındayım ve İstanbul'da yaşıyorum. Bu hobiye yaklaşık 9-10 ay önce başladım.
GÜNLÜK HAKKINDA:
Bu günlükte, yaklaşık 5 ay önce bulduğum Crematogaster türü karıncaları anlatacağım. Ayrıca, günlük veya haftalık olarak karıncalarımın işçi sayılarını, larva ve yumurta sayılarını bu günlükte paylaşacağım ve Crematogaster ve diğer karınca türleri hakkında bilgi vereceğim.
CREMATOGASTER HAKKINDA BİLGİLER:
BENİM CREMATOGASTERLERİM HAKKINDA:
Yaklaşık 5 ay boyunca yemek bile vermeyip, hiç rahatsız etmeden beklettim. 5 ayın sonunda tüpe baktığımda birçok yumurta ve 4 adet işçi karınca vardı. Ardından şekerli su verdikten 5-6 gün sonra baktığımda 5 işçi olduğunu fark ettim. Aşağıda, Crematogaster cinsi karıncalarımın fotoğrafını görebilirsiniz.

fotoğrafta yumurta ile larvaları görebilirsiniz. Burada, ikinci verdiğim şekerli suyun ardından 6 işçi olmuşlar.
Merhabalar, ben Mehmet, 16 yaşındayım ve İstanbul'da yaşıyorum. Bu hobiye yaklaşık 9-10 ay önce başladım.
GÜNLÜK HAKKINDA:
Bu günlükte, yaklaşık 5 ay önce bulduğum Crematogaster türü karıncaları anlatacağım. Ayrıca, günlük veya haftalık olarak karıncalarımın işçi sayılarını, larva ve yumurta sayılarını bu günlükte paylaşacağım ve Crematogaster ve diğer karınca türleri hakkında bilgi vereceğim.
CREMATOGASTER HAKKINDA BİLGİLER:
- Crematogaster türlerinin zorluk seviyesi orta seviyededir.
- Multi-queen yapmaya uygun değildirler.
- Güney Avrupa ve Kuzey Afrika bölgelerinde yaşarlar.
- Yaşadıkları yerler çam ormanları ve ağaç kütükleridir.
- Crematogaster cinsi claustraldır (yani, işçi çıkarana kadar yiyecek vermeye gerek yoktur).
- Asker ve major karınca üretmezler.
- Genelde Ağustos'tan ekime kadar sıcak zamanlarda uçuşlarını gerçekleştirirler.
- Crematogaster kraliçeleri, yaşamları boyunca sadece bir kez çiftleşirler ve erkek kraliçeler, çiftleştikten kısa bir süre sonra ölürler.
- Genellikle kış uykusuna Kasım başından mart sonuna kadar yatarlar.
- Kraliçe boyutu yaklaşık 5 ila 8 mm , İşçi boyutu ise yaklaşık 3 ila 4 mm'dir.
BENİM CREMATOGASTERLERİM HAKKINDA:
Yaklaşık 5 ay boyunca yemek bile vermeyip, hiç rahatsız etmeden beklettim. 5 ayın sonunda tüpe baktığımda birçok yumurta ve 4 adet işçi karınca vardı. Ardından şekerli su verdikten 5-6 gün sonra baktığımda 5 işçi olduğunu fark ettim. Aşağıda, Crematogaster cinsi karıncalarımın fotoğrafını görebilirsiniz.

fotoğrafta yumurta ile larvaları görebilirsiniz. Burada, ikinci verdiğim şekerli suyun ardından 6 işçi olmuşlar.