Masa fanı akvaryumu soğutur mu

Emirbuğra

Yumurta
Üye
135 lt siyah kapak 1 metre akvaryumum var su ısısı 24 25 derece arası oluyor yazın
Masa fanı ısıyı 24 dereceden 20 ye düşürebilirmi

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
sanmıyorum max 1 derece düşürür diye düşünüyorum, oda zor biraz. Neden düşürmek istiyorsunuz?

Adoganf

Yumurta
Üye
135 lt siyah kapak 1 metre akvaryumum var su ısısı 24 25 derece arası oluyor yazın
Masa fanı ısıyı 24 dereceden 20 ye düşürebilirmi
Tuğkan abinin yaptığı yöntemi deneyebilirsin ya da fanin havayı aldığı kısıma büyük bir buz bloğu bırakabilirsin oda daha fazla soğumasına yardımcı olur ama yedek buz blohu ayarlamayı unutma buz eriyince değişmen gerekecek

Emirbuğra

Yumurta
Üye
Masa fanı değilde bilgisayar fanı buldum 25 den 23.5-23 e indirdi artık birazda buzla soğutucam

karincalemi

Larva
Üye
Masa fanı değilde bilgisayar fanı buldum 25 den 23.5-23 e indirdi artık birazda buzla soğutucam
akvaryumun üstüne 2-3 tane bilgisayar fanı bağla kanka baya düşürüyor akvaryum boyuna göre değişir ne kadar takacağın ama fanda şöyle bir eksi yön var su hızlı buharlaşıyor.

Emirbuğra

Yumurta
Üye
akvaryumun üstüne 2-3 tane bilgisayar fanı bağla kanka baya düşürüyor akvaryum boyuna göre değişir ne kadar takacağın ama fanda şöyle bir eksi yön var su hızlı buharlaşıyor.
Teşekkürler cevabınız için fanı yönünün bir önemi var mı şuan 1 fan var 21 e düştü dış filtrenin şelalesine vurduruyorum örneğin 2. fanı akvaryumun dier ucuna bağlarsam pek birşey deisirmi yani yönü pek fark eder mi soğutmada

karincalemi

Larva
Üye
Teşekkürler cevabınız için fanı yönünün bir önemi var mı şuan 1 fan var 21 e düştü dış filtrenin şelalesine vurduruyorum örneğin 2. fanı akvaryumun dier ucuna bağlarsam pek birşey deisirmi yani yönü pek fark eder mi soğutmada
Pek bir bilgim yok lakin filtre vb devir daim yapan bir cihazın oraya konursa daha hızlı soğutacaktır.