Manuel transfer hakkında bilgi alabilir miyim?

ashira

Minör
Üye
Manuel transfer en doğru şekilde nasıl yapılır yardımcı olur musunuz?

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam hayırlı sabahlar.Genelde gördüğüm kadarıyla bu çöp şişleri hafif ıslatıyolar ve önce narin bı şekilde yumurtaları alıyorlar.Sonrasında kraliçeyi diğer tüpe döker gibi hafiften vurarak düşürüyolar.Bu şekilde yapabilirsin.Veya kendi yaptığım şeyi söyleyeyim uzun cımbız var yem koymak için felan onun ucuna pamuğu aldım elimi ıslattım üstüne sıçratarak hafiften suladım sonra yine narin narin yumurtaları üstüne takarak aldım.Biraz daha uğraştırır belki bu ama şu an sorun yok.Önemli olan burda ince hareketlerle almanız onun haricinde her türlü geçirebilirsiniz.
Sevgilerle ☺️

ashira

Minör
Üye
Hocam hayırlı sabahlar.Genelde gördüğüm kadarıyla bu çöp şişleri hafif ıslatıyolar ve önce narin bı şekilde yumurtaları alıyorlar.Sonrasında kraliçeyi diğer tüpe döker gibi hafiften vurarak düşürüyolar.Bu şekilde yapabilirsin.Veya kendi yaptığım şeyi söyleyeyim uzun cımbız var yem koymak için felan onun ucuna pamuğu aldım elimi ıslattım üstüne sıçratarak hafiften suladım sonra yine narin narin yumurtaları üstüne takarak aldım.Biraz daha uğraştırır belki bu ama şu an sorun yok.Önemli olan burda ince hareketlerle almanız onun haricinde her türlü geçirebilirsiniz.
Sevgilerle ☺️
Teşekkürler hocam yardımın için. Peki işçili kolonilerde manuel transfer nasıl oluyor?

Moderatör tarafında düzenlendi:

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Teşekkürler hocam yardımın için peki işçili kolonilerde manuel transfer nasıl oluyor
İşçili olanlarda ben hiç yapan görmedim.Ama zaten işçili kolonide geçirmek zaman alsa bile bir şekilde oluyor.Eğer tüm şartlar sağlanırsa yani bulundukları tüpte nem-su biterse mecbur geçiyorlar.İşçiler kesinlikle keşife falan çıkar o tüpe geçerler yani bir şekilde kısacası. Gene çok aşırı mecburiyet olursa da silkeleme yöntemi yaparsın ama sağlıklı olmaz büyük ihtimalle.
Kafana takılan başka şeyler varsa veya olursa buradayız🙃

ashira

Minör
Üye
İşçili olanlarda ben hiç yapan görmedim.Ama zaten işçili kolonide geçirmek zaman alsa bile bir şekilde oluyor.Eğer tüm şartlar sağlanırsa yani bulundukları tüpte nem-su biterse mecbur geçiyorlar.İşçiler kesinlikle keşife falan çıkar o tüpe geçerler yani bir şekilde kısacası. Gene çok aşırı mecburiyet olursa da silkeleme yöntemi yaparsın ama sağlıklı olmaz büyük ihtimalle.
Kafana takılan başka şeyler varsa veya olursa buradayız🙃
Tüpteki su bitti ama geçmiyorlar yolculuğa çıkacağım ne yapmam lazım?

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Tüpteki su bitti ama geçmiyorlar yolculuğa çıkıcacağım ne yapmam lazım
Valla hocam demek ki hâlâ ortamda onlara göre nem uygun. Bana göre bekle kendileri isteyince geçsin derim ama yolculuk vs. varsa bilemiyorum. İstersen biraz yumurtalar için riskli ama önce işçileri ve kraliçeyi bir saklama kabına dök silkele. Sonra içerde kalan yumurtaları yeni tüpe al şiş ile. Daha sonrada kraliçeyi ve işçileri tek tek at içine. Ama dediğim gibi belki yumurtalar gidebilir şansına bağlı oda. Alabilirsen karıncalar tüpteyken al yumurtaları. Zamana bırakırsan ve suda bittiyse zaten en kısa sürede kendileri de geçer diye düşünüyorum. Diğer taraf iyi karanlıksa falan kesin giderler gitmeleri lazım yani.

İsmail96

Larva
Üye
Yumurtalara kesinlikle dışarıdan temas edilmemeli. Bu hobiyi yapacaksanız sabırlı olmanız lazım. İşçiler, ilk taramadan sonra ilk iş olarak yumurtaları taşıyacak zaten. En fazla kraliçe geçmez, onu da beklersiniz. Baktın geçmedi, dökersin. Ana yumurtalara dokunma, hele sulu pamukla falan asla.

Ne kadar süre yoksun? Tüpleri birbirine bağla sonra git

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Yumurtalara kesinlikle dışarıdan temas edilmemeli. Bu hobiyi yapacaksanız sabırlı olmanız lazım. İşçiler, ilk taramadan sonra ilk iş olarak yumurtaları taşıyacak zaten. En fazla kraliçe geçmez, onu da beklersiniz. Baktın geçmedi, dökersin. Ana yumurtalara dokunma, hele sulu pamukla falan asla.

Bencede öyle ama adamın belli ki acelesi var Tuğkan abininde yaptığı bı yöntem öyle almak bence sorun olacağını sanmıyorum olsa bile tekrardan yumurtlar zaten verimliyse kraliçe.

ashira

Minör
Üye
Valla hocam demek ki hâlâ ortamda onlara göre nem uygun.Bana göre bekle kendileri isteyince geçsin derim ama yolculuk vs. varsa bilemiyorum.İstersen biraz yumurtalar için riskli ama önce işçileri ve kraliçeyi bı saklama kabına dök silkele.Sonra içerde kalan yumurtaları yeni tüpe al şiş ile.Daha sonrada kraliçeyi ve işçileri tek tek at içine.Ama dediğim gibi belki yumurtalar gidebilir şansına bağlı oda.Alabilirsen karıncalar tüpteyken al yumurtaları.Zamana bırakırsan ve suda bittiyse zaten en kısa sürede kendileride geçer diye düşünüyorum.Diğer taraf iyi karanlıksa felan kesin giderler gitmeleri lazım yani.
3 gün 3 gece ışıkla bekledim çok inatçılar ya ne işçiler geciyor yumurtalarla ne kraliçe şansımı bu gece bidaha denicem

Hocam siz daha bilgilisinizdir fakat 3 gün ışıkla beklettim geçmediler. İşçiler tarama yapıyor ama yumurtaları taşımıyorlar. Bu gece de denicem bidaha 3 gün yokum inşallah bişey olmaz

İsmail96

Larva
Üye
3 gün 3 gece ışıkla bekledim çok inatçılar ya ne işçiler geciyor yumurtalarla ne kraliçe şansımı bu gece bidaha denicem

Hocam siz daha bilgilisinizdir fakat 3 gün ışıkla beklettim geçmediler. İşçiler tarama yapıyor ama yumurtaları taşımıyorlar. Bu gece de denicem bidaha 3 gün yokum inşallah bişey olmaz
3 gün, transfer için iyi bir süre aslında. Oluşturduğun sistemi fotoğraflayabilir misin?

ashira

Minör
Üye
Gayet iyi gözüküyor aslında, bazen koloniler bu konuda inatci davranabiliyor. Tüpü bir miktar ısıtmak, sallayarak rahatsız etmek gibi yöntemler de mevcut ama nasıl sonuçlanır bilemiyorum.
Teşekkürler hala geçmediler bakalım ne olcak