Mantisimin Teraryumundaki Bu Şey ne?

Veysnmz

Yumurta
Üye
Ameles heldreichi türü mantisim dişi ve adult. Bu şeyi onun teraryumunun en üstünde buldum, duvara iyice sabitlemiş. Bu nedir? Yumurta kesesi olma ihtimali var mı? Çünkü onu bulduğumda adult evredeydi, ancak ben kanatlarından dolayı subadult sanıp almıştım. Yani çiftleşmiş olabilir mi ben almadan önce? Hatta bu şeyi daha önceden bir kere daha yaptı ama sorma fırsatım olmadı burada, o yüzden şimdi soruyorum. Fotoğraflardan baktığım kadarıyla yumurta kesesine benzettim ama tabii mantis işinin acemisi sayılırım. Yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

• IMG_20251008_200229_717.jpg
    IMG_20251008_200229_717.jpg
    21.6 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_20251008_200813_754.jpg
    IMG_20251008_200813_754.jpg
    21.4 KB · Görüntüleme: 21

Emirdemir43

Media
Üye
evet yumurta kesesi hayırlı olsun koza içinde 100-200 arası mantis yumurtası var. Nemli tutarsanız ortamı birkaç ay sonra bir sürü mantisiniz olacak.

hpexti

Minör
Üye
Hocam bu bir ooatceha, mantisi 1 hafta içinde bulduysanız yumurta yüksek ihtimale dölenmişdir, ama 2. Yumurta için aynı şeyi diyemiyeceğim benim gözlemlerime göre genelde ilk yumurta dölsüzse bu ikinci küçük yumurtayı atıyorlar ama kesin bir bilgi değil, eğer dediğim gibi 1 hafta içinde bulduysanız mantisi ,ilk yumurtayı bir kabın içinde mantislerin çıkabileceğim bir şekilde muhavasa edin 2 günde birde nemlendirin, ek olarak yumurtanın içinden mantislerin çıkması için sıcak bir odaya koyabilirsiniz.
Ameles heldreichi türü mantisim dişi ve adult. Bu şeyi onun teraryumunun en üstünde buldum, duvara iyice sabitlemiş. Bu nedir? Yumurta kesesi olma ihtimali var mı? Çünkü onu bulduğumda adult evredeydi, ancak ben kanatlarından dolayı subadult sanıp almıştım. Yani çiftleşmiş olabilir mi ben almadan önce? Hatta bu şeyi daha önceden bir kere daha yaptı ama sorma fırsatım olmadı burada, o yüzden şimdi soruyorum. Fotoğraflardan baktığım kadarıyla yumurta kesesine benzettim ama tabii mantis işinin acemisi sayılırım. Yardımcı olursanız sevinirim

Veysnmz

Yumurta
Üye
Hocam bu bir ooatceha, mantisi 1 hafta içinde bulduysanız yumurta yüksek ihtimale dölenmişdir, ama 2. Yumurta için aynı şeyi diyemiyeceğim benim gözlemlerime göre genelde ilk yumurta dölsüzse bu ikinci küçük yumurtayı atıyorlar ama kesin bir bilgi değil, eğer dediğim gibi 1 hafta içinde bulduysanız mantisi ,ilk yumurtayı bir kabın içinde mantislerin çıkabileceğim bir şekilde muhavasa edin 2 günde birde nemlendirin, ek olarak yumurtanın içinden mantislerin çıkması için sıcak bir odaya koyabilirsiniz.
Sorma hocam aslında bu ikinci yumurtası. Birinci yumurta benim acemiliğimden dolayı heba oldu çünkü yumurta olduğunu bilmeden davrandım bundan çok daha büyüktü sonra baktım ikinciyi bıraktı. Teşekkürler bilgi için.

KADAVRAKÖPEĞİ

Yumurta
Üye
Merhaba Ameles oothecalarından genelde 20 30 nimf çıkıyor. Çiftleşmeseler bile döllenmemiş ootheca atabiliyorlar bunlardan bazen hiç bazen ise bir kaç adet dişi yavru çıkıyor. Yetişkin dişiler döllenmiş olsa da olmasa da belirli aralıklarla yumurtlar ve yumurtalar genellikle gittikçe küçülür. Yumurtaların küçük olması döllenmediğine işaret etmez.