Mantisimin cinsiyeti nedir?

Bulut_Mercan

Intercaste
Yardımsever
İlklerden
Üye
Herkese Selamlar. Az önce mantisim kabuk değiştirdi ve kanatları çıktı. Abdomen segmentleri 6 adet bu nedenle dişi olduğunu düşünüyordum. Kanat çıkarması erkek olduğunu mu gösterir? Ve mantisin cinsi nedir?
20220704_121118.jpg
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca erkek olduğunu düşündüğüm 1 mantisim daha var. Bu ikisini çiftleştirebilirmiyim? Cinsleri aynı mıdır? 20220704_121148.jpg

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Cinsiyetle ilgili 6-7 segment olayını duymuştum. Dediğiniz gibi dişilerde 6, erkeklerde 7 segment oluyor. Dişiler daha büyük ve kaba durar.

Ek olarak kanat uzunluğuyla ilgili bir şey daha vardı yanlış hatırlamıyorsam. Dişilerde kanatlar abdomenin ucuna kadar uzuyor tam

Son düzenleme:

Mantis_

Yumurta
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Herkese Selamlar. Az önce mantisim kabuk değiştirdi ve kanatları çıktı. Abdomen segmentleri 6 adet bu nedenle dişi olduğunu düşünüyordum. Kanat çıkarması erkek olduğunu mu gösterir? Ve mantisin cinsi nedir?
Ekli dosyayı görüntüle 11704

Ayrıca erkek olduğunu düşündüğüm 1 mantisim daha var. Bu ikisini çiftleştirebilirmiyim? Cinsleri aynı mıdır? Ekli dosyayı görüntüle 11705
Vucut oranlarından tahminimi erkek olarak yapiyorum. Abdomeni yandan veya altindan atarsaniz kesin olarak söyleyebilirim.