Mantisim var nasıl bakarım?

Slosh

Yumurta
Üye
Sanırım balkonuma Mantis yumurtlamış, bir sürü yavru var. 4 tanesini bir kutuya koydum içine de talaş koydum (büyük parça).

Ne yapmalıyım? Nasıl bakmalıyım? Ne yerler?

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-05-31 125316.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-31 125316.png
    64.4 KB · Görüntüleme: 27

atako

Larva
Üye
Öncelikle, dördünü de farklı bir kutuya koymalısın çünkü mantislerde yamyamlık yaygındır. Teraryumlarını fazla büyük yapmana gerek yok; büyüdükçe değiştirebilirsin. Hindistan cevizi torfu kullanmanı öneririm ama elinde yoksa, marketlerde satılan torfları da kullanabilirsin. Mantisler çok obur canlılar olduğu için, verdiğin yemin boyundan küçük her canlı böceği yemeye çalışacaklardır. Cansız böcek vermemelisin; mantisler sadece canlı yem yerler. Nemi biraz fazla tutabilirsin. Yeni doğdukları için hızlıca kabuk değiştireceklerdir; nemin biraz fazla olması, kabuk değişimini kolaylaştırır.

ysa

Larva
Üye
Sanırım balkonuma Mantis yumurtlamış, bir sürü yavru var. 4 tanesini bir kutuya koydum içine de talaş koydum (büyük parça).

Ne yapmalıyım? Nasıl bakmalıyım? Ne yerler?
2/3 Kuralını duymuştum. Kap genişliğ canlının 2 katı, boyu ise 3 katı olabilir. Tabi bu zorunluluk değildir. Mantisler asılmayı severler. Bunun için boyu büyük bir yaşam alani yapmalısınız. Nemi yüksek tutabilirsiniz. Açgözlü bir canlı olduğu için sık sık besleme yapmalısınız.
Ancak mantislerin çoğu ilk kabuğu atamamaktadırlar. Bu yüzden çok sayıda yumurta yaparlar.