Mantis beslemek istiyorum, nereden bulurum?
Selam, bölgende köy veya bahçe varsa genellikle Soğan, asma, yeşil buğday, nohut bitkilerinin arasında dolaşıyorlar. Geçen yıl Temmuz 20-25 i arasında bolca yavru ve yetişkin halde mantisle karşılaştım.Mantis beslemek istiyorum, nereden bulurum?
Uzun bitkilere bakabilirsin. Örnek olarak sazlıklar, buğdaylar, çalılar. Buralarda bulma ihtimalin fazladır. Başka bir seçenek olaraksa köylerde gece vakti evlerin duvarlarında, lamba altlarinda bulabilirsin. ( Bu son tavsiye sadece deneyimdir, kesinlik yoktur )Mantis beslemek istiyorum, nereden bulurum?
Bende Ege bölgesindeyim.Selam, bölgende köy veya bahçe varsa genellikle Soğan, asma, yeşil buğday, nohut bitkilerinin arasında dolaşıyorlar. Geçen yıl Temmuz 20-25 i arasında bolca yavru ve yetişkin halde mantisle karşılaştım.
Bölge:Ege
O halde mantis için tam zamanı, bölgende yağış aldıysa ortalık biraz kuruduktan sonra bulabileceğini inanıyorum. Kesin bilgi olmasada deneyimime göre sabah erken saatlerde daha fazlalar.Bende Ege bölgesindeyim.
Yaşam alanı olarak kavanoz olurmu?O halde mantis için tam zamanı, bölgende yağış aldıysa ortalık biraz kuruduktan sonra bulabileceğini inanıyorum. Kesin bilgi olmasada deneyimime göre sabah erken saatlerde daha fazlalar.
Mantisin boyuna göre değişir.Yaşam alanı olarak kavanoz olurmu?
Ysa'nın da dediği gibi boyuta göre değişir fakat ortalama bir boya ulaşana kadar sert plastik bardakta (tekellerden bulabilirsin) beslemiştim ben.Yaşam alanı olarak kavanoz olurmu?
Hocam ben her gün arıyıcam kaç günde bulurum sizce?Ysa'nın da dediği gibi boyuta göre değişir fakat ortalama bir boya ulaşana kadar sert plastik bardakta (tekellerden bulabilirsin) beslemiştim ben.
Bunun için bir süre zaman vermek mantıksız olur, bunu kimse bilemez şanslıysanız ve doğru yerde arıyorsanız elbet bir zaman bulacakdınızdır.Hocam ben her gün arıyıcam kaç günde bulurum sizce?