Mantis Çiftleştirmeye Çalışıyorum

KeremOzsoy

Yumurta
Üye
Merhaba, ben yıllardır egzotik canlıları besliyorum ve mantislerde en sevdiğim canlılardan biri. Şuan elimde aynı türden iki mantis vardı ve cinsiyetlerinden emin olduktan sonra ilk defa çiftleştirmeye çalışmaya karar verdim. Dişiyi önceki gün 2 un kurdu vererek doyurdum. Büyük bir akvaryumun içinde üstünde rahatlıkla yürüyebilecekleri sineklikler koyarak ikisini birbirine yakın ve erkeği dişinin arkasına olacak şekilde yerleştirdim. loş ışık vardı ve ortam oda sıcaklığındaydı. etrafta ses veya hareket gibi onları tetikleyebilecek birşey yoktu. yarım saat oraya alıştılar ve dişi oldukça sakin ve hareketsiz kaldı. etrafı biraz araştırdıktan sonra birdaha hareket etmedi ama erkeğin farkındaydı. erkek arkadan yaklaştı ve fotoğraftaki şekilde yaklaşık 30 ila 40dk beklediler. ardından erkek dişinin sırtına atladı ve dişi arkasını dönerek erkeği tuttu. bu esnada da ikisini ayırdım.neden başarısız olmuş olabilirim ve nasıl başarılı olabilirim? ikisi de sağlıklı durumda ve zarar görmediler. 030ed9b7-86de-42bb-a0ee-1b021793fc78.jpg

Lokmankaya

Pupa
Üye
Dişi erkeği yemeğe çalışır. Erkek de nadiren de olsa dişiyi yediği oluyor. Çiftleşme esnasında bile dişi erkeği yiyebilir. Tek erkekle başarı sağlaman daha düşük ihtimal. Çiftleşme zamanı geldiğinde dişi bir feramon salgılıyor, sineklikli bir balkona filan koyarsan erkek peygamber develeri o gün cama üşüşür.

Bendeki dişi öyle olmuştu. Bir gün birden bir sürü erkek belirdi, içeri aldığım ilk erkeği direkt yedi. İkincisi çiftleşmeyi başardı, onu da çiftleşme esnasında yedi.

Benimki 16 eylülde salmış feramonu. Altta da bir fotoğraf ekliyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_6742.jpeg
    IMG_6742.jpeg
    25.5 KB · Görüntüleme: 22

KeremOzsoy

Yumurta
Üye
Dişi erkeği yemeğe çalışır. Erkek de nadiren de olsa dişiyi yediği oluyor. Çiftleşme esnasında bile dişi erkeği yiyebilir. Tek erkekle başarı sağlaman daha düşük ihtimal. Çiftleşme zamanı geldiğinde dişi bir feramon salgılıyor, sineklikli bir balkona filan koyarsan erkek peygamber develeri o gün cama üşüşür.

Bendeki dişi öyle olmuştu. Bir gün birden bir sürü erkek belirdi, içeri aldığım ilk erkeği direkt yedi. İkincisi çiftleşmeyi başardı, onu da çiftleşme esnasında yedi.

Benimki 16 eylülde salmış feramonu. Altta da bir fotoğraf ekliyorum.
:D inanılmaz ilginç bir yöntem. Havalar soğuk olduğundan dişiyi cam kenarına koymam tehlikeli olabilir ama bir vakit denenebilirmiş aklıma gelmemişti böyle birşey yapmak.