Mantis buldum ne yapmalıyım?

El_messo

Yumurta
Üye
Mantis buldum ne yapmalıyım nasıl bakarım, ayrıca elimde canlı yem yok ne yapmalyım?

image.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

akbazz

Yumurta
Üye
Öncelikle ona bir teraryum hazırla eni hayvanın 3 katı boyu ,genişlik olarakta hayvanın 2 katı olsun tavanı kesinlikle asılabileceği bir şey koy sineklik vs. 2 cmlik yavru tartara ile besleyebilirsin arada un kurdu ve haftada 1-2 kez. Kabuk değişi olacak bi süre sonra genelde rahat soynmak için ters bir şekilde tavana tutunurlar mantise su vermeyi unutma cama 2 fıs yapasan orda içer yada küçük bi yaprakta biriken sudan kabuk değişim öncesi ve sonrası elleme yoksa hayvan için ölümcül olabilir

ysa

Minör
Üye
Mantis buldum ne yapmalıyım nasıl bakarım, ayrıca elimde canlı yem yok ne yapmalyım?

Ekli dosyayı görüntüle 66959
Derinliği (Mantisin 3 katı) ve genişliği (Mantisin 2 katı) biraz fazla olan bir kaba al.
Kabın altına istersen biraz torf koyabilirsin yada peçete serebilirsin. Haftada (neme bağlı olarak) 1-2 defa nemlendirme yapabilirsin. Mantisin boyu biraz büyük gibi duruyor, bunun için dışardan çekirge toplayıp verebilirsin. Sadece bununla kalmıyoruz tabiki, toplayabilirsen dışarıdan topla, eğer böyle bir durumun yoksa yem çeşitliliği bakımından hamamböceği ve un kurdu sipariş edebilirsin. Yem çeşitliliği her zaman daha iyidir. Kabuk değiştirir mi bilmem ama değişim öncesi ve sonrası bişey yemiyebilir, hayvanı zorlama. Kabuk değişiminin daha rahat olması için nemi eksik etmemen lazım.
Kendi deneyimlerimden bir kaç bisey ekleyeyim, genelde mantisler canlı yemlere saldırır bense ölü olan yemlerlerede besleyebildim. Yemi makas, cımbız vb. gibi bir araçla tutup ağzına götürürsen bir ihtimal yeme şansı olabilir.