Mantis bakım için yardım

Hasancık

Yumurta
Üye
Ufak bir mantis buldum buna bakmayı düşünüyorum. Daha hiç kabuk atmamış gibi duruyor. Buna nasıl bakabilirim? Şu an için ne yer, su ihtiyacını nasıl gideririm, yardım eder misiniz?

Ekli dosyalar

• IMG_20240618_172235.jpg
    IMG_20240618_172235.jpg
    26.8 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_20240618_172301.jpg
    IMG_20240618_172301.jpg
    38.4 KB · Görüntüleme: 18
Moderatör tarafında düzenlendi:

Mücteba

Pupa
Üye
Meyve sineği veya mikro un kurdu verebilirsin nem içinde peçete ve kaba fıs fıs yapsan yeterli olur.Ama doğadan karınca dışında alınan bir canlı yapay ortamda adapte olamayacaktır.Hayvanı salmanı tavsiye ederim eğer istersen Facebook gruplarından yavru mantis bulabilirsin.

Hasancık

Yumurta
Üye
Meyve sineği veya mikro un kurdu verebilirsin nem içinde peçete ve kaba fıs fıs yapsan yeterli olur.Ama doğadan karınca dışında alınan bir canlı yapay ortamda adapte olamayacaktır.Hayvanı salmanı tavsiye ederim eğer istersen Facebook gruplarından yavru mantis bulabilirsin.
Mantisi bulduğum yere tekrardan saldım teşekkürler tavsiyen için yapay ortamda yaşayabilir sanıyordum

Mücteba

Pupa
Üye
Ben teşekkür ederim saldığın için dediğim gibi üretim yapanlar var onlardan temin edebilirsin.

Enesersoy45

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Mantisler WC olunmaya en müsait canlılar desem iddiamı çürütecek fazla hayvan aklıma gelmiyor. Pek fazla bir alan ihtiyaçları yok, ayrıca besini yememe gibi bir durumları da bulunmuyor, yiyebilecekleri her durumda besini yiyorlar. Gayet doğadan alıp evde besleyebilirsiniz. Kimi mantis cinsini beslemesi zor olabilir. Bildiğim bir tek Empusa var ama ardının geldiğini tahmin ediyorum.

Mücteba

Pupa
Üye
Mantisler WC olunmaya en müsait canlılar desem iddiamı çürütecek fazla hayvan aklıma gelmiyor. Pek fazla bir alan ihtiyaçları yok, ayrıca besini yememe gibi bir durumları da bulunmuyor, yiyebilecekleri her durumda besini yiyorlar. Gayet doğadan alıp evde besleyebilirsiniz. Kimi mantis cinsini beslemesi zor olabilir. Bildiğim bir tek Empusa var ama ardının geldiğini tahmin ediyorum.
Knk daha önce bende doğadan alıp besledim ama dediğin gibi bakımı her ne kadar kolay olsada doğadan toplanıp beslenmemesi gereken bir canlı.Sana bu konuda katılmıyorum.

Ertugrulmustuluk09

Minör
Yardımsever
Üye
Mantis adult değilse yani yavruysa besleyebilirsin aslında ve daha ilk kabuklardaydı keşke bırakmasaydınız

DONT

Pupa
Üye
Bende mantis bulmuştum kahverenkliydi daha küçüktü çok beslemek istiyorum ama bi yandanda küçük olduğu için neyle beslicem diye tereddüt edip almıyorum🥺

Ertugrulmustuluk09

Minör
Yardımsever
Üye
Bende mantis bulmuştum kahverenkliydi daha küçüktü çok beslemek istiyorum ama bi yandanda küçük olduğu için neyle beslicem diye tereddüt edip almıyorum🥺
Hocam mikro un kurdu meyve sineği kafasından küçük herşeyle besleyebilirsin.

DONT

Pupa
Üye
Ha birde başlangıç için hem uygun hemde görünüş açısından tatmin edebilecek bir tür varmı

Ertugrulmustuluk09

Minör
Yardımsever
Üye

Ertugrulmustuluk09

Minör
Yardımsever
Üye
Büyük olsun ve başlangıç için uygun olsun dersen sphodromantis besleyebilirsin ama renkleri düz yeşil

DONT

Pupa
Üye
Parasphendale vincta ve Creobroter gemmatus bildiğim kadarıyla şuan ülkede bulabileceğin tek hobi mantis türleri, Parasphendale beslemesi daha kolay.
Satan herhangi bir yer veya bulundukları bölge şehir vs varmı / nereler