Hocam merhabalar. aynı sorunu bende yaşadım. bulduğum lasius kraliçesini 3-4 gün sonra kontrol ettiğimde içinden aynı cordyseps mantarı gibi bir uzantı çıkmış ve sarı küfle kaplanmıştı. dediğiniz isimli mantara baktım ve aynısı olduğunu düşünüyorum. şuan o kraliçenin olduğu tüp diğer tüplerle karışık duruyor ve hangisi olduğunu bilmiyorum. sadece yıkayıp kurutup koymuştum tüm tüpleri kaynatsam sorun çözülür mü sizce ?Aspergillus Nomius & Aspergillus Nomiae türü mantarlardan bahsettiğinizi düşünüyorum vücudunuzdan içeri gitmediği sürece bir problem olmayacaktır.
Üstünden yıllar geçmiş konuları hortlatmak yerine yeni konu açmanız daha iyi olur.Hocam merhabalar. aynı sorunu bende yaşadım. bulduğum lasius kraliçesini 3-4 gün sonra kontrol ettiğimde içinden aynı cordyseps mantarı gibi bir uzantı çıkmış ve sarı küfle kaplanmıştı. dediğiniz isimli mantara baktım ve aynısı olduğunu düşünüyorum. şuan o kraliçenin olduğu tüp diğer tüplerle karışık duruyor ve hangisi olduğunu bilmiyorum. sadece yıkayıp kurutup koymuştum tüm tüpleri kaynatsam sorun çözülür mü sizce ?
Tüpü kaynatırsanız sorun çözülür bence. Diğer tüplerdeki canlıları da gözlemlemenizi tavsiye ederim.Hocam merhabalar. aynı sorunu bende yaşadım. bulduğum lasius kraliçesini 3-4 gün sonra kontrol ettiğimde içinden aynı cordyseps mantarı gibi bir uzantı çıkmış ve sarı küfle kaplanmıştı. dediğiniz isimli mantara baktım ve aynısı olduğunu düşünüyorum. şuan o kraliçenin olduğu tüp diğer tüplerle karışık duruyor ve hangisi olduğunu bilmiyorum. sadece yıkayıp kurutup koymuştum tüm tüpleri kaynatsam sorun çözülür mü sizce ?
Tüp patlayabilir hiç gerek yok hocam bence direkt at gitsin.Tüpü kaynatırsanız sorun çözülür bence. Diğer tüplerdeki canlıları da gözlemlemenizi tavsiye ederim.
Daha önce çok tüp kaynattım ani ısı değişimi olmadığı şürece bir şey olmuyor.Tüp patlayabilir hiç gerek yok hocam bence direkt at gitsin.
Doğrudur hocam ancak bir sakıncam da tencerede mantarın kalıntısı kalırsa maazallah sağlık sorunlarına yol açabilir.Daha önce çok tüp kaynattım ani ısı değişimi olmadığı şürece bir şey olmuyor.
Aynı şeyleri tekrar tekrar yazmak ve gereksiz konu kirliliğineÜstünden yıllar geçmiş konuları hortlatmak yerine yeni konu açmanız daha iyi olur.
Üzerinden yıllar değil,1 yıl geçmiş bir konu ve forumun kurallarında "Yeni bir konu açmadan önce arama tuşunu kullanın." diye bir uyarı yer alıyor. Aynı sorunu yaşayan biri olarak hem endişelerimin karşılığını tekrar tekrar anlatıp yazmadan öğrenmiş,hemde aynı konuda birden fazla gereksiz başlık açıp kalabalık oluşmasını önlemiş oldum. Aynı sorunu yaşayan biri lasius/mantar anahtar kelimelerini kullanarak bu konuya ulaşabilir. Forumların amacıda budur zaten. Kişisel mesajlaşma değil bilgi birikimi oluşturmaktır.Kanım yanlış/doğru bir şey yapmış olsam bile sadece moderatörlerin bu konuda uyarı yapmaları.Onlar herkes kafasına göre kural koymasın diye varlar zaten.Üstünden yıllar geçmiş konuları hortlatmak yerine yeni konu açmanız daha iyi olur.