Mantarlı/zehirli kraliçe?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

selam

Yumurta
Üye
Benim eski lasius kraliçem garip bir şekilde içinden sarı bir mantar benzeri birşey çıkarak ölmüştü. Biraz zaman geçti fotoğrafları yok ama merak ettim. Ne olmuş olabilir?

Argentavis

Kraliçe
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Aşağıdaki videoyla benzer bir durum olabilir.

Barkın

Yumurta
Yardımsever
Üye
Aspergillus Nomius & Aspergillus Nomiae türü mantarlardan bahsettiğinizi düşünüyorum vücudunuzdan içeri gitmediği sürece bir problem olmayacaktır.

dharma

Yumurta
Üye
Aspergillus Nomius & Aspergillus Nomiae türü mantarlardan bahsettiğinizi düşünüyorum vücudunuzdan içeri gitmediği sürece bir problem olmayacaktır.
Hocam merhabalar. aynı sorunu bende yaşadım. bulduğum lasius kraliçesini 3-4 gün sonra kontrol ettiğimde içinden aynı cordyseps mantarı gibi bir uzantı çıkmış ve sarı küfle kaplanmıştı. dediğiniz isimli mantara baktım ve aynısı olduğunu düşünüyorum. şuan o kraliçenin olduğu tüp diğer tüplerle karışık duruyor ve hangisi olduğunu bilmiyorum. sadece yıkayıp kurutup koymuştum tüm tüpleri kaynatsam sorun çözülür mü sizce ?

dharma

Yumurta
Üye
kraliçenin önce/sonra fotoğrafıda mevcut.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-08-21-22-48-08-734_com.miui.gallery-edit.jpg
    Screenshot_2024-08-21-22-48-08-734_com.miui.gallery-edit.jpg
    19.1 KB · Görüntüleme: 24
  • Screenshot_2024-08-21-22-48-31-642_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-08-21-22-48-31-642_com.miui.gallery.jpg
    23.6 KB · Görüntüleme: 24

Ecakar

Yumurta
Yardımsever
Üye
Hocam merhabalar. aynı sorunu bende yaşadım. bulduğum lasius kraliçesini 3-4 gün sonra kontrol ettiğimde içinden aynı cordyseps mantarı gibi bir uzantı çıkmış ve sarı küfle kaplanmıştı. dediğiniz isimli mantara baktım ve aynısı olduğunu düşünüyorum. şuan o kraliçenin olduğu tüp diğer tüplerle karışık duruyor ve hangisi olduğunu bilmiyorum. sadece yıkayıp kurutup koymuştum tüm tüpleri kaynatsam sorun çözülür mü sizce ?
Üstünden yıllar geçmiş konuları hortlatmak yerine yeni konu açmanız daha iyi olur.

Begonza

Koloni
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Tüpü kaynatırsanız sorun çözülür bence. Diğer tüplerdeki canlıları da gözlemlemenizi tavsiye ederim.

dharma

Yumurta
Üye
Üstünden yıllar geçmiş konuları hortlatmak yerine yeni konu açmanız daha iyi olur.
Aynı şeyleri tekrar tekrar yazmak ve gereksiz konu kirliliğine
Üzerinden yıllar değil,1 yıl geçmiş bir konu ve forumun kurallarında "Yeni bir konu açmadan önce arama tuşunu kullanın." diye bir uyarı yer alıyor. Aynı sorunu yaşayan biri olarak hem endişelerimin karşılığını tekrar tekrar anlatıp yazmadan öğrenmiş,hemde aynı konuda birden fazla gereksiz başlık açıp kalabalık oluşmasını önlemiş oldum. Aynı sorunu yaşayan biri lasius/mantar anahtar kelimelerini kullanarak bu konuya ulaşabilir. Forumların amacıda budur zaten. Kişisel mesajlaşma değil bilgi birikimi oluşturmaktır.Kanım yanlış/doğru bir şey yapmış olsam bile sadece moderatörlerin bu konuda uyarı yapmaları.Onlar herkes kafasına göre kural koymasın diye varlar zaten.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Sevgili üyeler, konu içerisinde bir mesaj veya konu sizi rahatsız ettiyse, forum kurallarına uymadığını düşünüyorsanız veyahut size göre yanlış bir davranış varsa lütfen 'rapor' butonunu kullanınız. Herkes kafasına göre konu altında birbirini uyarırsa maalesef karmaşa olur ve de bizim yetki alanımıza müdahil olmuş olursunuz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...