Manica rubida - temizlik sorunu

Berkay_Hançerli

Yumurta
Üye
Merhabalar, Manica kolonime un kurdu verdiğim zaman, un kurdunu test tüpünün içerisinde nemli pamuk kısmına kadar çekiyorlar. Larvalar, yumurtalar ve kraliçe de dahil, hepsi o bölgede bulunuyor ve herhangi bir çubukla onu oradan alma şansım yok. Bunu her yapma girişimimde ya kraliçe aşırı stres oluyor ya da işçiler dışarı kaçıyor.

48 saatte bir un kurdunu almam gerekiyor ve haftada 2 defa besleme yapıyorum. O sebepten, test tüpünü değiştirme veya transfer gibi bir durum çözüm değildir. Hatta yaklaşık 1 hafta önce sırf bu durum yüzünden farklı bir test tüpüne transfer ettim çünkü yine aynı sorun vardı. Fakat aşırı stresli bir durumda kaldılar ve eski tüplerini terk etmek istemediler. İttire kaktıra, zorla transfer yaptım ve bu onlar için de oldukça stresli oldu.

Önerebileceğiniz başka alternatif yöntemler varsa söylerseniz sevinirim. Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• IMG-20250528-WA0002.jpg
    IMG-20250528-WA0002.jpg
    18.1 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG-20250528-WA0003.jpg
    IMG-20250528-WA0003.jpg
    49.5 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG-20250528-WA0004.jpg
    IMG-20250528-WA0004.jpg
    16.1 KB · Görüntüleme: 31
  • IMG-20250528-WA0005.jpg
    IMG-20250528-WA0005.jpg
    17.8 KB · Görüntüleme: 32

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
İlk öncelikle maalesef koloniniz Manica değil Aphaenogaster cinsi.(Splendida gruptan) Larvaların yemesi için kurdu götürüyorlar. Minik minik parçalara ayırıp verebilirsiniz kurtları. Verdiğiniz kurtlarda biraz büyük onun yerine mikro un kurtları vermeyi deneyin. Daha hızlı tüketirler ve bitirirler, birikme sorunu da olmaz. Hangi yöntemi denerseniz deneyin yine götürecekler. Aphaenogasterler kısıtlı trophallaxis yaptığı için besinlerini koloni içerisine götürmek zorundalar.
Dilerseniz aşağıdaki konuyu okuyabilirsiniz.

Son düzenleme:

Berkay_Hançerli

Yumurta
Üye
İlk öncelikle maalesef koloniniz Manica değil Aphaenogaster cinsi.(Splendida gruptan) Larvaların yemesi için kurdu götürüyorlar. Minik minik parçalara ayırıp verebilirsiniz kurtları. Verdiğiniz kurtlarda biraz büyük onun yerine mikro un kurtları vermeyi deneyin. Daha hızlı tüketirler ve bitirirler, birikme sorunu da olmaz. Hangi yöntemi denerseniz deneyin yine götürecekler. Aphaenogasterler kısıtlı trophallaxis yaptığı için besinlerini koloni içerisine götürmek zorundalar.
Dilerseniz aşağıdaki konuyu okuyabilirsiniz.
hocam teşekkür ederim kraliçeyi de ilk bulduğum zaman yine bu forumda bana türünün manica rubida olduğunu söylediler bende aylardır bunu böyle biliyordum. Acaba tür sorgulamaya daha detaylı fotoğraflarını atsam incelenip kesin bişe söylenebilir mi yada siz bu haliyle bile görüp Aphaenogaster olduğundan kesin eminseniz benim için sorun yok uzman olan sizsiniz.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
hocam teşekkür ederim kraliçeyi de ilk bulduğum zaman yine bu forumda bana türünün manica rubida olduğunu söylediler bende aylardır bunu böyle biliyordum. Acaba tür sorgulamaya daha detaylı fotoğraflarını atsam incelenip kesin bişe söylenebilir mi yada siz bu haliyle bile görüp Aphaenogaster olduğundan kesin eminseniz benim için sorun yok uzman olan sizsiniz.
Geçmiş konularınıza baktım fakat bu kraliçe ile ilgili açtığınız herhangi bir mesaja denk gelemedim. Yanlış hatırlıyor olabilir misiniz acaba? Ben Aphaenogaster olduğundan eminim ve Aphaenogaster splendida gruptan bir koloni.

Berkay_Hançerli

Yumurta
Üye
Geçmiş konularınıza baktım fakat bu kraliçe ile ilgili açtığınız herhangi bir mesaja denk gelemedim. Yanlış hatırlıyor olabilir misiniz acaba? Ben Aphaenogaster olduğundan eminim ve Aphaenogaster splendida gruptan bir koloni.
Evet efendim bundan yaklaşık 6 ay önce şuanda kullanmadığım bir hesaptan sormuştum bana öyle denmişti o yüzden söyledim

Siz emin olduğunuza göre sorun yoktur benim için sağolun tekrardan acaba bu tür ile ilgili bi araştırma yapılıp foruma bakım rehberi olarak eklenicek mi pek fazla bilgi sahibi değilim bu tür hakkında

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Evet efendim bundan yaklaşık 6 ay önce şuanda kullanmadığım bir hesaptan sormuştum bana öyle denmişti o yüzden söyledim

Siz emin olduğunuza göre sorun yoktur benim için sağolun tekrardan acaba bu tür ile ilgili bi araştırma yapılıp foruma bakım rehberi olarak eklenicek mi pek fazla bilgi sahibi değilim bu tür hakkında
Uygun konu forumumuzda mevcuttur hocam. Tespiti kim yaptı bilmiyorum fakat hatalı bir tespit olmuş.
Aklınıza takılan başka soru olursa tekrardan konu altından veya dm üzerinden sorabilirsiniz. Keyifli hobiler.