Sabit Makro ve Yakın Çekim Fotoğraf Yarışması 3

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Selam herkese,

Daha önce de yapmış olduğumuz bu yarışmanın üçüncüsünü yapıyoruz. Katılım şartlarını ve değerlendirme kriterlerini açıklamadan önce, benim fotoğraflarım çok amatör gibi çekinceleriniz olmasın. Önemli olan keyif almak ve eğlenmek. Konuya katılımın yüksek olmasını istiyorum. Kazanan kişiyi kendim belirleyeceğim. Oylama sisteminde arkadaş ve tanıdık oyları verildiği için her zaman en başarılı fotoğraf seçilemeyebiliyor, bundan dolayı en objektif seçimi ben yapabilirim diye düşündüm.

Yarışmaya Katılım Şartları:
-Fotoğraf size ait bir fotoğraf olmak zorunda. Başka birisinden/bir yerden aldığınız fotoğraflarla yarışmaya katılırsanız diskalifiye edilirsiniz ve forumda bu içeriğe katılımınız süresiz engellenir!
-Fotoğraf yakın çekim veya makro çekim olmalı.
-En fazla 1 adet fotoğraf paylaşabilirsiniz.
-Paylaştığınız fotoğrafın makro ya da yakın çekim olması yeterlidir. Hangi canlıyı çektiğiniz ya da fotoğrafta canlı olup olmadığı katılım için önemli değildir.
-Fotoğraf üzerinde istediğiniz gibi düzenleme, kırpma, oynama yapabilirsiniz.
-Hangi ekipmanla çekim yaptığınızı fotoğrafla beraber belirtin.

Değerlendirme Kriterleri:
-Fotoğrafın kalitesi
-Çekim açısı, perspektif
-Işık kullanımı
-Netlik ve doğru odaklama
-Yaratıcılık
-Doğada/dış ortamda çekilen fotoğraflar değerlendirmede bir tık önde olacaklar. Evde ve yapay ortamda(test tüpü, kabın içerisinde vs) çekilen fotoğraflar değerlendirilirken daha geride değerlendirilecekler.

Kazanan kişiye ödül olarak özel bir rozet verilecektir. Yarışmaya katılım için son tarih 15.05.2025.

Son düzenleme:

waynhen

Nanitik
Yardımsever
Üye
Yanlış anlamadıysam fotoğrafda canlının olması şart değil.Buna dayanarak atıyorum bu görseli eğer yanlış anladıysam bildirirseniz çok sevinirim.
Cİhaz: Xiaomi Redmi Note 10S+Makro lens

Ekli dosyalar

• IMG_20250503_125142.jpg
    IMG_20250503_125142.jpg
    29.2 KB · Görüntüleme: 86

BahadirSarp

Nanitik
Üye
Selam herkese,

Daha önce de yapmış olduğumuz bu yarışmanın üçüncüsünü yapıyoruz. Katılım şartlarını ve değerlendirme kriterlerini açıklamadan önce, benim fotoğraflarım çok amatör gibi çekinceleriniz olmasın. Önemli olan keyif almak ve eğlenmek. Konuya katılımın yüksek olmasını istiyorum. Kazanan kişiyi kendim belirleyeceğim. Oylama sisteminde arkadaş ve tanıdık oyları verildiği için her zaman en başarılı fotoğraf seçilemeyebiliyor, bundan dolayı en objektif seçimi ben yapabilirim diye düşündüm.

Yarışmaya Katılım Şartları:
-Fotoğraf size ait bir fotoğraf olmak zorunda. Başka birisinden/bir yerden aldığınız fotoğraflarla yarışmaya katılırsanız diskalifiye edilirsiniz ve forumda bu içeriğe katılımınız süresiz engellenir!
-Fotoğraf yakın çekim veya makro çekim olmalı.
-En fazla 1 adet fotoğraf paylaşabilirsiniz.
-Paylaştığınız fotoğrafın makro ya da yakın çekim olması yeterlidir. Hangi canlıyı çektiğiniz ya da fotoğrafta canlı olup olmadığı katılım için önemli değildir.
-Fotoğraf üzerinde istediğiniz gibi düzenleme, kırpma, oynama yapabilirsiniz.
-Hangi ekipmanla çekim yaptığınızı fotoğrafla beraber belirtin.

Değerlendirme Kriterleri:
-Fotoğrafın kalitesi
-Çekim açısı, perspektif
-Işık kullanımı
-Netlik ve doğru odaklama
-Yaratıcılık
-Doğada/dış ortamda çekilen fotoğraflar değerlendirmede bir tık önde olacaklar. Evde ve yapay ortamda(test tüpü, kabın içerisinde vs) çekilen fotoğraflar değerlendirilirken daha geride değerlendirilecekler.

Kazanan kişiye ödül olarak özel bir rozet verilecektir. Yarışmaya katılım için son tarih 15.05.2025.
Cataglyphis nodus yuva yanındaki larvalar, pupalar, yeni çıkmış işçiler ve majorler

Xaomi Redmi Note 9 2x Zoom
1000038628.jpg