Makro Kamera Önerisi

MUHAMMED98

Yumurta
Üye
Arkadaşlar, karıncalarım için Tetramorium sp. türü kolonim var. Makro kamera almak istiyorum, lens de olabilir. Uygun fiyatlı öneriniz var mı?

mimases

Larva
Üye
Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM Lens - (Kırmızı çizgili olan modeli). 2. elde temizini 25 - 30k civarı bulabilirsiniz.

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Bütçe nedir?

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Olympus E-M1 Mark II + 60mm Zuiko Lens + Raynox 250D + AK Diffuser

Piyasadaki ortalama bütçeli en iyi performans veren ve en çok kullanılan set-up. Sizi çok zorlamaz.

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Ak diffuser'in Türkiye'ye satışı yok. Türkiye'deki tek diffuser üreticisi Alight Diffuser.

Konuyu açan kişi birkaç koloniden bahsettiği için makro fotoğrafçılığa başlamak istediğini sanmıyorum. Telefona bir makro lens almanız işinizi görür muhtemelen. Apexel'in modellerine bakabilirsiniz

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Tüp içi fotoğraflara ise Apexel 100mm, detay tüp dışı karınca çekimi için Apexel MS002 200X veya Apexel 12/24x Macro Lens

KingCat

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam ilk başta normal telefon lenslerinden başlamak mı daha doğru olur? Yoksa direk kamera ile başlansa da olur mu?

Not: Pratensis ve El4nce size soruyorum 🙂.

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Hocam ilk başta normal telefon lenslerinden başlamak mı daha doğru olur? Yoksa direk kamera ile başlansa da olur mu?

Not: Pratensis ve El4nce size soruyorum 🙂.
Başlanamaz diye bir şey yok sadece kameralar çok pahalı cihazlar oldukları için önce telefon çekimleriyle gerçekten fotoğrafçılığa ilgin var mı bir süre bunu test etmelisin. Yoksa gerçekten bütçeni, maddi durumunu zorlayarak kamera almaya kalkışıp 2 3 ay sonra kenara koyacaksan ve eline almayacaksan parana yazık. İstekliliği ölçmek ve devamını getirip getirmemek isteğine bakmak için telefonla pratikler yapmak iyidir. Doğru yanlış pek yok burada. Gerçekten fotoğrafçılığa ilgi duyan biri kamerayla da başlayabilir, tabii çok profesyonel setuplardan bahsetmiyorum.

KingCat

Intercaste
Yardımsever
Üye
Başlanamaz diye bir şey yok sadece kameralar çok pahalı cihazlar oldukları için önce telefon çekimleriyle gerçekten fotoğrafçılığa ilgin var mı bir süre bunu test etmelisin. Yoksa gerçekten bütçeni, maddi durumunu zorlayarak kamera almaya kalkışıp 2 3 ay sonra kenara koyacaksan ve eline almayacaksan parana yazık. İstekliliği ölçmek ve devamını getirip getirmemek isteğine bakmak için telefonla pratikler yapmak iyidir. Doğru yanlış pek yok burada. Gerçekten fotoğrafçılığa ilgi duyan biri kamerayla da başlayabilir, tabii çok profesyonel setuplardan bahsetmiyorum.
Anladım. Evet gerçekten kamera fiyatları pahalı. Lens fiyatları da çok pahalı. Ortalama bir setup kurmak için 70k (Sıfır fiyatı) gibi bir para gerekiyor belki daha da fazla…

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Anladım. Evet gerçekten kamera fiyatları pahalı. Lens fiyatları da çok pahalı. Ortalama bir setup kurmak için 70k (Sıfır fiyatı) gibi bir para gerekiyor belki daha da fazla…
Gerekmiyor bu kadar bütçe, ikinci el ile 30 40kya ortalama bir setup alınır. Sıfır fiyatı diye belirtmişsin, sonradan gördüm

KingCat

Intercaste
Yardımsever
Üye
Peki kamera makro lensleri de telefon lensleri gibi dar açılı mı? Veya çok yakınlaştırmak gerekiyor mu?