Makro fotoğrafçılık

anakin

Gamergate
Üye
Herkese merhaba. Geçenlerde bir macro lens aldım ama bu işin ilmini bilmiyorum. Işığı hangi açılardan kurdurmam gerek? Bol ışıkta mı çekmeliyim, az mı? Profesyonel arkadaşlar bana öneri verirse çok sevinirim. Ekipmanlarım: Samsung Galaxy A14 ve klipsli macro lens.

anakin

Gamergate
Üye
Yardımcı olabilecek yok mu?

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye
Öncelikle birkaç konuda bilgi vereyim. Gördüğüm kadarıyla bu forumda profesyonel bir fotoğrafçı yok. Profesyonellik farklı bir boyut çünkü. Mesleki olarak işi yapmak, belirli bir düzen, belirli bir gelir, profesyonel bir ekipman donanımı gerektiriyor. Yani 15 yıl fotoğraf da çeksen yine amatör olabilirsin. Bunu belirleyen tek şey süre ya da ekipman değil. Burada sana benim gibi amatör fotoğrafçılar yardımcı olabilir fakat sorduğun sorunun bir cevabı yok. Daha doğrusu tek bir cevabı var o da "dene gör". İlmini bilmiyorum demişsin, belki bu forumdaki en tecrübeli fotoğrafçıyımdır belki değilimdir bilmiyorum ama uzun yıllar çok büyük vakit harcadım bu işe ve geldiğim nokta belli, bu işin ilmi denemektir. Pratiktir. Bu soruya verilebilecek bundan daha iyi bir cevap yok. Çünkü kimse ışığı hangi açıdan vereceğini, ne kadar vereceğini o kamerayı eline almadan bilmiyordu. Deneyerek öğrendi, sorarak değil. Şuradan ışığı tut, şu kadar ışık ver diye yönlendirme yapılamaz zaten. Bu çok değişken bir şey. Obje nerede duruyor, perspektifin nasıl, ortam nasıl bizde bu bilgiler yok. Bunları kamerayı eline alınca sen gözlemleyeceksin ve deneyerek ayarlayacaksın dostum. Her yemek yapan nasıl aşçı olamıyorsa her fotoğraf çeken de fotoğrafçı değildir. Başlıkta yazdığı gibi eğer "makro fotoğrafçı" olma niyetin varsa bu sorularının cevaplarını yanlış yerde arıyorsun. Cevaplar senin gözünde, kameranda.