majör işçi

Draken

Yumurta
Üye
merhabalar 40 50 işçili camponotus sanctus türü kolonim var majör işçilerin çıkmasını nasıl hızlandırabilirim 3 günde bir un kurdu veriyorum 1 kere canlı olarak veriyorum 1 kere kesip canlı verme sebebim yuvalarını koruma iç güdüsü uyandırması için majör işçi çıkmasını etkiler mi bu yoksa daha yırtıcı böcekler mi koymalıyım içine örümcek gibi

Yiğido

Yumurta
Üye
Örümcekten ziyade hamam böceği, cırcır böceği, çekirge gibi böcekler verebilirsin.

kylorenn2891

Yumurta
Üye
Örümcek çok zannetmesem de işçilerine zarar verebilir. Yine de etçil olmayan en azından karıncalara zarar vermeyecek ancak kolonide tedirginlik oluşturabilecek yani hareketli bir böcek verebilirsin. Arkadaşın da dediği böcekler gibi.

Draken

Yumurta
Üye
dışardan siyah böcekler varya onlardan bir tane yakalayıp atsam nasıl olur
Örümcek çok zannetmesem de işçilerine zarar verebilir. Yine de etçil olmayan en azından karıncalara zarar vermeyecek ancak kolonide tedirginlik oluşturabilecek yani hareketli bir böcek verebilirsin. Arkadaşın da dediği böcekler gibi.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Dışarıdan veya çevreden böcek yakalayıp vermeyin. Böcekler ilaçlı veya parazitli olabilir. Boşuna koloniniz ziyan olmasın

Nazdravia

Nanitik
Üye
merhabalar 40 50 işçili camponotus sanctus türü kolonim var majör işçilerin çıkmasını nasıl hızlandırabilirim 3 günde bir un kurdu veriyorum 1 kere canlı olarak veriyorum 1 kere kesip canlı verme sebebim yuvalarını koruma iç güdüsü uyandırması için majör işçi çıkmasını etkiler mi bu yoksa daha yırtıcı böcekler mi koymalıyım içine örümcek gibi
Unkurdunu canlı veriyorsanız yeterli tehditi sağlayacaktır. Yırtıcı böcekler zarar verebilir koloniye