Major İçin

DorukBey

Larva
Üye
Bir kaç gün önce majorlerle ilgili konu açmıştım ancak bazı videolar kafamı kurcaladı
1. Major boostu için youtubede yemler canlı verilmeli denmiş forumda keserek vermelisin dediler
2. youtubede biri un kurdu verilmez messorlar rahat kavrayamaz fln demiş
sizce ne yapmalıyım bilgili biri detaylı açıklayabilirmi (koloni 35-40 karınca)

Emre52ege52

Nanitik
Üye
1 soru icin benim bildigimde canli verip tetiklenmeli ama uzun zamandir forum okuyorum ve protein orani ne kadar yuksekse o kadar cok major cikar diye okumustum

2 soru icin un kurdu gibi canli cesitliligi yapmak iyi oluyo un kurdunu kavrayamaz diye bisey yok un kurdunun kabugu zaten ince morioya gore

DorukBey

Larva
Üye
Bir kaç gün önce majorlerle ilgili konu açmıştım ancak bazı videolar kafamı kurcaladı
1. Major boostu için youtubede yemler canlı verilmeli denmiş forumda keserek vermelisin dediler
@Ares abi sen şuraya bi el at ya benim kafa allak bullak oldu

Emre52ege52

Nanitik
Üye
Bir koloniyi ne kadar protein ile beslerseniz o kadar major olur tetiklemekle alakasi yok yani

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Messor için olduğunu varsayıyorum.
1-) Aslında ikiside çokta gerekli değil. Buna karıncalar larva aşamasındayken karar verirler. Özel feromonlar ve sıvılar üretirler ve majör üretimini sağlarlar. Yapacağınız şey baklagil kullanmak olsun. Sert tohumlar, fasulye, nohut gibi sert baklagiller ile koloniye kırıp öğütebilmeleri için majör üretimi tercihini verebilirsiniz. Majör için bilmeniz gereken şey, neden ihtiyaç duyulduğudur aslında.
2-) Gereksiz ve yanlış bir bilgi olmuş.

Emre52ege52

Nanitik
Üye
@Ares peki protein de gerekmiyor mu yanlis bilgi olmasin benimki

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Baklagilleri pişmemiş olarak mı vermemiz gerekir hocam
Evet, pişmemiş olarak vermelisiniz. Tabi olduğu gibi çok büyük boyutlarda atmayın. Isırabilecekleri köşeler olsun, yani birazcık kırın

DorukBey

Larva
Üye
Messor için olduğunu varsayıyorum.
1-) Aslında ikiside çokta gerekli değil. Buna karıncalar larva aşamasındayken karar verirler. Özel feromonlar ve sıvılar üretirler ve majör üretimini sağlarlar. Yapacağınız şey baklagil kullanmak olsun. Sert tohumlar, fasulye, nohut gibi sert baklagiller ile koloniye kırıp öğütebilmeleri için majör üretimi tercihini verebilirsiniz. Majör için bilmeniz gereken şey, neden ihtiyaç duyulduğudur aslında.
2-) Gereksiz ve yanlış bir bilgi olmuş.
teşekkürler abi