Major çıkartma ne zaman denenebilir?

Black07

Pupa
Üye
Burada asker kastının çevresel tehditlerle üretildiği yazıyor.

Ben buna katılmıyorum tehdit unsuru majör çıkarmada gayet etkili kaynağınıda gönderdim.
Hocam türkiyede sadece Pheidole cinsinde asker kastı mevcut. Kaynaktaki açıklama bu cins için geçerli olabilir. Bende de 2 messor kolonisi bulunmakta, 1 kolonimde 50+ da majör alırken 1 kolonide 15+ da majör aldım. Yani bu kraliçenin beslenmesiyle alakalı olabilir.

yusufff01

Nanitik
Üye
Rozetli birisiyle tartışmak istiyorum demek, "sizi dengim görmüyorum" anlamına gelir. Bu hiç hoş değil çünkü rozeti olmayıp tecrübeli, deneyimli onlarca kullanıcımız var. Sizinle bu konu hakkında bilimsel dayanaklarıyla tartışmak istemiştim ancak sağlıklı bir sohbet olmayacağına en başından kanaat getirdim. Keyifli hobiler.
Af buyurun ne zamandır forumda değildim sizleri tanımıyorum.Aslında amacım deneyimli biriyle tartışıp daha fazla fayda vermekti.
@el4nce bu konuda sizlerin fikri nedir efendim?

karincamm

Yumurta
Üye
kimin profilinden

hocam son olarak şu an 1 işçim var, 2 işçide yolda 4-5 güne çıkarlar major çıkartma şansım var mı

bide dediklerinizi sorgulamıyorum ama arkadaşım az işçili bir kolonisinin out worldüne yanlışlıkla canlı un kurdu düşürdü ve şu an major pupası var belemeyle mi alakalı çünkü az işçili kolonilerde genelikle mjor görmeyiz.
Yani bir yeni konu açmaya çalışıyorum herseye dikkat ederek konu başlığını giriyorum bana hata lutfen geçerli bir mesaj girin yazıyor buna çare bulursunuz

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Tehdit oluşturarak major çıkartmak, ancak ve ancak majorün bir saldırı/savunma kastı olması ile sağlanabilir fakat majör bir savunma kastı değildir ancak majör, belirli feromonlarla bir larvanın diğerlerinden daha fazla beslenerek üretildiği bir işçi boyutudur. Yani aslında majör, büyük işçi demektir. Bu sebeple yapabileceğiniz "bana kalırsa" en mantıklı şey, protein kaynaklarını arttırıp kırılması daha zor tohumlar eklemektir. Majörler esasında kırılması sert tohumları kırmak için üretilirler de diyebilirim bilimsel perspektifi bir kenara bırakarak.

Askerler işin içine girdiği zaman ise işler değişir, çünkü askerler işçi değildir ve gerçekten de savunma odaklı davranış bazı askerlerde gözlemlenmiştir. Yani asker kastına sahip olan bir Pheidole kolonisine koloniye zarar vermeyecek ölçüde tehdit oluşturmak pek tabi faydalı olabilir.

Evet minör, majör ve mediaların görevi işçi olmaktır. Hepsi tohum kırar, yuva kazar veya yuvaya yiyecek taşır. Bir minör 3 günde yuva kazabiliyorsa majör 1 günde kazar, yani daha çok iş yapabilir, aralarındaki tek fark bu.
Son derece doğru. Rozetler birilerine güvenmeniz için işe yarayabilir ancak birilerinde daha az olmaları onların daha az bildikleri veya bilmedikleri anlamına gelmez. Egzotikçiftlik burada gayet doğru bir yorum yapmış. Meseleyi anlamış olduğu için kendisine teşekkür ediyorum. 😊👍🏻

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Tehdit oluşturarak major çıkartmak, ancak ve ancak majorün bir saldırı/savunma kastı olması ile sağlanabilir fakat majör bir savunma kastı değildir ancak majör, belirli feromonlarla bir larvanın diğerlerinden daha fazla beslenerek üretildiği bir işçi boyutudur. Yani aslında majör, büyük işçi demektir. Bu sebeple yapabileceğiniz "bana kalırsa" en mantıklı şey, protein kaynaklarını arttırıp kırılması daha zor tohumlar eklemektir. Majörler esasında kırılması sert tohumları kırmak için üretilirler de diyebilirim bilimsel perspektifi bir kenara bırakarak.

Askerler işin içine girdiği zaman ise işler değişir, çünkü askerler işçi değildir ve gerçekten de savunma odaklı davranış bazı askerlerde gözlemlenmiştir. Yani asker kastına sahip olan bir Pheidole kolonisine koloniye zarar vermeyecek ölçüde tehdit oluşturmak pek tabi faydalı olabilir.

Son derece doğru. Rozetler birilerine güvenmeniz için işe yarayabilir ancak birilerinde daha az olmaları onların daha az bildikleri veya bilmedikleri anlamına gelmez. Egzotikçiftlik burada gayet doğru bir yorum yapmış. Meseleyi anlamış olduğu için kendisine teşekkür ediyorum. 😊👍🏻
Haydaa yeni fotoğraf koydukta @egzotikçiftik ' e mi benziyor😂 benziyorsa değiştireyim karışıklık olmasın.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

yusufff01

Nanitik
Üye

Sağolun ben bunu bilmiyordum.😊
Haydaa yeni fotoğraf koydukta @egzotikçiftik ' e mi benziyor😂 benziyorsa değiştireyim karışıklık olmasın.
Biraz benziyor hocam renk tonları falan , o yüzden karıştırmış olabilir.😁

Ates1dorukk

Larva
Üye
hocam bide campnotusta yine abdomenden anlamak daha kolay ama messorda neye göre ptoteyin, karbonhidrar ve enerji vericeyimi bilmiyorum. kaç günde bir ne kada ve neye göre pototeyin, karbonhidrat ve enerji vermeliyim

Demo

Intercaste
Yardımsever
Üye
hocam bide campnotusta yine abdomenden anlamak daha kolay ama messorda neye göre ptoteyin, karbonhidrar ve enerji vericeyimi bilmiyorum. kaç günde bir ne kada ve neye göre pototeyin, karbonhidrat ve enerji vermeliyim
Tüpte sürekli tohum bulumalı ve haftada 1 canlı yem vermelisiniz. koloninin büyüklüğe göre verdiğiniz canlı yemlerin miktarı, boyutu ya da sıklığı değişkenlik gösterebilir.