Merhabalar elimde bulunan cinslerin takibini yapabileceğiniz bir günlük olmasıni diliyorum ayrıca bulduğum kraliçeleri cins ve tür tespitini yapamazsam hem bu günlükte hemde cins tür gorgulamadan paylaşmayı düşünüyorum
Elimde 5 adet Pheidole sp. Kraliçe 1 adet Tetramorium sp. Kraliçe 1 adet Crematogaster sp. (Schmidi olduğunu duşünuyorum)
1 adet Formica rufa grup kraliçe bulunmakta
Takipçi kolaylaştırmak adına karıncalara kod ismi verdim o şekilde bilgi güncellemesi ve aktarımı yapcagım
Şimdiden günlüğümü takip edeceklere ve inceleyeceklerine teşekkürler
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
FORMICA RUFA GRP.
Bulunduğu tarih:22 Haziran 2024
Bulundugu yer :Bursa-Nilüfer
Cinsi ve türü :Formica Rufa grup(?)
NOT : 4 temmuzda kontrol yapıldı yumurtalı olduğu gözlemlendi sonraki kontrol 25-30Temmuz arası
Fotoğraflar bulunma yani 22 haziran gününe aittir
1.kontrol 22 haziran ✅️
2.kontrol 4 temmuz ✅️
3. Kontrol ----------------> ~25-30 Temmuz 📅
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
CREMATOGASTER SP.
Bulunduğu tarih: 1 Temmuz 2024
Cinsi türü : Crematogaster sp.(?)
NOT : daha önce ilgilenme imkanım bulunduğum ( 2020 yazı ilk hobideki ilk karıncam) güzel bir cins lorteti türüyle ilgilenmiştim ancak bunun Lorteti olmadığına eminim
4 temmuzda kontrolü yapıldı ve yumurtalardıgı görüldü (~2 günden az sürede 😳) sonraki kontrol temmuzun son haftası olacak işçi çıkmasını planlıyorum fotoğraflar 4 temmuz tarihine ait
1.kontrol : 1 temmuz✅️ tüpleme
2.kontrol: 4 temmuz ✅️ çekim -yumurta tespiti
3.kontrol ~25-1 ağustos 📅
(KOD 16)PHEIDOLE SP.
Bulunduğu tarih: 1 Temmuz
Bulundugu yer : Bursa-Osmangazi
Cinsi ve türü : pheidole-(?)
NOT : pheidole pallidula bakma şansım oldu ancak bu bulduğum 5 pheidoleninde pallidula olmadığına eminim güzel bir canlı 1 Temmuz günü bulduğum gün tüplendi 4 temmuzda çekim için kendisini rahatsız ettim hala kanatlı ve yumurtasiz oldugunu gördüm :[ (allahtan ümit kesilmez) yumurtlayan yumurtlamadigıni kontrol etmek için diğer yumurtalılar gibi geç bir kontrol yapmayacak 1 hafta sonra kontrol yapacağım
1.kontrol 1 Temmuz ✅️ tüpleme
2.kontrol 4 emmuz ✅️ çekim yumurta kontrolü
3. Kontrol ----------------> 12 Temmuz 📅
(KOD F )PHEIDOLE SP.
Bulunduğu tarih: 1 temmuz 2024
Cinsi ve türü : Pheidole- (?)
NOT : 4 temmuzda kontrol yapıldı yumurta olup olmadığı gözlemlendi malesef yumurtlamamisti bende diğer yumutasizlar gibi 1hafta sonra kontrolünü yapacağım
1.kontrol 22 haziran ✅️ tüpleme
2.kontrol 4 temmuz ✅️ çekim ,yumuta yok
3. Kontrol ----------------> ~12 Temmuz 📅
(KOD 33 )PHEIDOLE SP.
Bulunduğu tarih: 3temmuz 2024
NOT : 3 temmuzda bulundu tüpleme yapıldı ertesi gün çekim için bakıldığında yumurta 9olmadığı gözlemlendi malesef yumurtlamamisti bende diğer yumutasizlar gibi 1hafta sonra kontrolünü yapacağım
Elimde 5 adet Pheidole sp. Kraliçe 1 adet Tetramorium sp. Kraliçe 1 adet Crematogaster sp. (Schmidi olduğunu duşünuyorum)
1 adet Formica rufa grup kraliçe bulunmakta
Takipçi kolaylaştırmak adına karıncalara kod ismi verdim o şekilde bilgi güncellemesi ve aktarımı yapcagım
Şimdiden günlüğümü takip edeceklere ve inceleyeceklerine teşekkürler
FORMICA RUFA GRP.
Bulunduğu tarih:22 Haziran 2024
Cinsi ve türü :Formica Rufa grup(?)
NOT : 4 temmuzda kontrol yapıldı yumurtalı olduğu gözlemlendi sonraki kontrol 25-30Temmuz arası
Fotoğraflar bulunma yani 22 haziran gününe aittir
1.kontrol 22 haziran ✅️
2.kontrol 4 temmuz ✅️
3. Kontrol ----------------> ~25-30 Temmuz 📅
CREMATOGASTER SP.
Bulunduğu tarih: 1 Temmuz 2024
Cinsi türü : Crematogaster sp.(?)
NOT : daha önce ilgilenme imkanım bulunduğum ( 2020 yazı ilk hobideki ilk karıncam) güzel bir cins lorteti türüyle ilgilenmiştim ancak bunun Lorteti olmadığına eminim
4 temmuzda kontrolü yapıldı ve yumurtalardıgı görüldü (~2 günden az sürede 😳) sonraki kontrol temmuzun son haftası olacak işçi çıkmasını planlıyorum fotoğraflar 4 temmuz tarihine ait
1.kontrol : 1 temmuz✅️ tüpleme
2.kontrol: 4 temmuz ✅️ çekim -yumurta tespiti
3.kontrol ~25-1 ağustos 📅
(KOD 16)PHEIDOLE SP.
Bulunduğu tarih: 1 Temmuz
Bulundugu yer : Bursa-Osmangazi
Cinsi ve türü : pheidole-(?)
NOT : pheidole pallidula bakma şansım oldu ancak bu bulduğum 5 pheidoleninde pallidula olmadığına eminim güzel bir canlı 1 Temmuz günü bulduğum gün tüplendi 4 temmuzda çekim için kendisini rahatsız ettim hala kanatlı ve yumurtasiz oldugunu gördüm :[ (allahtan ümit kesilmez) yumurtlayan yumurtlamadigıni kontrol etmek için diğer yumurtalılar gibi geç bir kontrol yapmayacak 1 hafta sonra kontrol yapacağım
1.kontrol 1 Temmuz ✅️ tüpleme
2.kontrol 4 emmuz ✅️ çekim yumurta kontrolü
3. Kontrol ----------------> 12 Temmuz 📅
(KOD F )PHEIDOLE SP.
Bulunduğu tarih: 1 temmuz 2024
NOT : 4 temmuzda kontrol yapıldı yumurta olup olmadığı gözlemlendi malesef yumurtlamamisti bende diğer yumutasizlar gibi 1hafta sonra kontrolünü yapacağım
(KOD 33 )PHEIDOLE SP.
Bulunduğu tarih: 3temmuz 2024
NOT : 3 temmuzda bulundu tüpleme yapıldı ertesi gün çekim için bakıldığında yumurta 9olmadığı gözlemlendi malesef yumurtlamamisti bende diğer yumutasizlar gibi 1hafta sonra kontrolünü yapacağım