Low Tech Monte Carlo

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Merhaba dün Ankara'da bir petshoptan in vitro monte carlo aldım ama biraz soluktu ve kokuyordu eve geldim açtım yıkayıp diktim ama sonradan farkettim in vitronun jölesi neredeyse bitmiş o sebeple bazıları biraz solmuş hemen tabana bol bol misket gübre attım ve diktim zaten bol bol vardı minnacık kavanozda her neyse şuan sıvı reeflowersın gübresi ve misket le toplarlar mı?20231117_131119.jpg20231117_131113.jpg Işığım güçlü sayılır 6 saat yanıyor timerla.

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Karbondioksit eksikliği diye düşünüyorum ama karbondioksit vermem neredeyse imkansız ölürler mi? Mayalı sistemde karidesler ph dalgalanmasından ölürler diye düşünüyorum.

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Karides akvaryuma co2 vermen pek sağlıklı değil. Sıfır co2 ile gelişim göstereceklerini pek sanmam, ki toparlayıp toparlamayacakları da belli değil ama her şeyi zaman gösterecektir böyle durumlarda. Durumları iyice kötüye giderse çıkarırsın. Nereden aldınız, özelden yazabilir misiniz?

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Karides akvaryuma co2 vermen pek sağlıklı değil. Sıfır co2 ile gelişim göstereceklerini pek sanmam, ki toparlayıp toparlamayacakları da belli değil ama her şeyi zaman gösterecektir böyle durumlarda. Durumları iyice kötüye giderse çıkarırsın. Nereden aldınız, özelden yazabilir misiniz?
Yazdım hocam özelden.

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Hocam son bir şey soracağım. Misket ve sıvı gübre veriyorum co2 dışında toparlaması için ek bir şey yapmam mümkün mü? Mesela mayalı sistem yapıp sadece 1 saat versem falan.

Baras

Yumurta
Üye
Hocam karideslere zarar verisin low tech te monteler biraz zor çok deneyimledim hiç bir zaman büyümüyorlar ve misket gübre kullanmakta karideslerineze zarar vericektir hatta.
Karides akvaryumunda yapmamanız gereken şeylerden biri gübre, kimyasallar, ve mayalı sistem hatta co2 kullanmasanız daha iyi olur bile
Uzun lafın kısası co2 olmadan monte olmaz olursada yayılmaz bi yerden sonra çürür co2 ve gübre olursada kariders olmaz

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Hocam karideslere zarar verisin low tech te monteler biraz zor çok deneyimledim hiç bir zaman büyümüyorlar ve misket gübre kullanmakta karideslerineze zarar vericektir hatta.
Karides akvaryumunda yapmamanız gereken şeylerden biri gübre, kimyasallar, ve mayalı sistem hatta co2 kullanmasanız daha iyi olur bile
Uzun lafın kısası co2 olmadan monte olmaz olursada yayılmaz bi yerden sonra çürür co2 ve gübre olursada kariders olmaz
o zaman kendi haline bırakacağım 1 hafta içinde rengi falan toparlamaz ise sp japan yada micra düşünüyorum hangisi daha iyi olur? Yoksa ön taraf boş mu kalsın?

Son düzenleme:

Baras

Yumurta
Üye
Benim fikrim staurogyne repens hem görüntü açısından hoş hemde co2 siz kolay bir bitkidir

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Benim fikrim staurogyne repens hem görüntü açısından hoş hemde co2 siz kolay bir bitkidir
Hocam sizce tilki kuyruğunu zemin bitkisi yapsam düzenli budamayla yanlara doğru gelişmesini sağlasam? Zaten hızlıca kaplar diye düşünüyorum.

Baras

Yumurta
Üye
Evet oda bi taktik öyle çoğu bitki zemin bitkisine çeviriliyor düzenli budamazsan altta genişleyen dalları kalmayabilir ama

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Son olarak sp. Japan tercih ettim. Monteler iyice kötüleşince alırım sanırım.

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Fakat atakan petshop co2 ye yüksek demiş. Olur mu? Olmaz mı?(Üzmeden gelişir mi yani?)

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Micralar yakında elimde daha kolay gelişirler diye duydum. Gelişmeleri paylaşırım.