Lepistesim yüzeyde hareketsiz duruyor.

MustafaNml

Yumurta
Üye
Lepistesim 2 gündür filtrenin yanında hareketsiz duruyor resimlerdeki gibi ne yapmalıyım su sıcaklığı 22-23 derece
Yem olarak yaprak yem kullanıyorum filtre olarak iç filtre takmıştım ondan sonra oldu çok mu dalga yaptı bilmiyorum ama şimdi iç filtre aparatı aldım onu taktım o da yeteri kadar oksijen vermez diye korkuyorum ne yapmalıyım?

Ekli dosyalar

• 1761422807688589388164388890963.jpg
    1761422807688589388164388890963.jpg
    47.8 KB · Görüntüleme: 18
  • 17614228235513282860081131564838.jpg
    17614228235513282860081131564838.jpg
    27 KB · Görüntüleme: 17

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Canlınızın karnı normale göre şişik durumda hamile olması ya da kabızlık sorunu yaşıyor olması muhtemel. Eğer dışkısı normalden kalın ve uzun haldeyse muhtemelen kabızlık yaşıyordur 1-2 gün yem vermeyip ardından haşlanmış bezelye ve ıspanak gibi sebzelerle beslemek faydalı olur. Eğer problem kabızlık değilse muhtemelen balığınız hamile.

Hamilelik yaklaşmadan genelde bu derece hareketsiz ve sakin kalmazlar karın şişikliği yeni ise muhtemelen sorun iç filtrede. Aslında İç filtre canlı doğuma yakınsa bile bir sorun daha önceki konunuzda canlılarınızın akıntıya karşı yüzmeye çalıştığını söylemiştiniz iç filtreler küçük hacimlerde canlıları çok yorar bu yüzden balıkların akıntının az olduğu filtrenin arkası ve yanlarında beklemeleri normal imkan varsa en kısa sürede iç filtrenizi hacminize uygun bir şelale filtre ile değiştirmenizi tavsiye ederim.

Problemin bundan kaynaklandığını düşünmesem bile su sıcaklığınız lepistes gibi tropikal su balıkları için düşük. Önümüz kış ve muhtemelen bu değerler daha da düşecektir su sıcaklığınızı 26-27 derecede sabit tutacak bir ısıtıcı edinmelisiniz.

MustafaNml

Yumurta
Üye
Canlınızın karnı normale göre şişik durumda hamile olması ya da kabızlık sorunu yaşıyor olması muhtemel. Eğer dışkısı normalden kalın ve uzun haldeyse muhtemelen kabızlık yaşıyordur 1-2 gün yem vermeyip ardından haşlanmış bezelye ve ıspanak gibi sebzelerle beslemek faydalı olur. Eğer problem kabızlık değilse muhtemelen balığınız hamile.

Hamilelik yaklaşmadan genelde bu derece hareketsiz ve sakin kalmazlar karın şişikliği yeni ise muhtemelen sorun iç filtrede. Aslında İç filtre canlı doğuma yakınsa bile bir sorun daha önceki konunuzda canlılarınızın akıntıya karşı yüzmeye çalıştığını söylemiştiniz iç filtreler küçük hacimlerde canlıları çok yorar bu yüzden balıkların akıntının az olduğu filtrenin arkası ve yanlarında beklemeleri normal imkan varsa en kısa sürede iç filtrenizi hacminize uygun bir şelale filtre ile değiştirmenizi tavsiye ederim.

Problemin bundan kaynaklandığını düşünmesem bile su sıcaklığınız lepistes gibi tropikal su balıkları için düşük. Önümüz kış ve muhtemelen bu değerler daha da düşecektir su sıcaklığınızı 26-27 derecede sabit tutacak bir ısıtıcı edinmelisiniz.
Canlıya dokunuyorum kaçmıyor hiç hereket etmiyor sadece nefes alıyor yaprakların arasında hareketsiz bekliyor ve yamuk duruyor filtrenin akıntı yönüne göre gidiyor ben kuyruk erimesi olduğundan şüpheleniyorum iç filtreye zaten aparat taktım canlıyı elimde kuçuk bir akvaryum var oraya mı alsam?

Ekli dosyalar

• 17614622954374321635793394214801.jpg
    17614622954374321635793394214801.jpg
    30.9 KB · Görüntüleme: 5

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Canlıya dokunuyorum kaçmıyor hiç hereket etmiyor sadece nefes alıyor yaprakların arasında hareketsiz bekliyor ve yamuk duruyor filtrenin akıntı yönüne göre gidiyor ben kuyruk erimesi olduğundan şüpheleniyorum iç filtreye zaten aparat taktım canlıyı elimde kuçuk bir akvaryum var oraya mı alsam?
Canlı son eklediğiniz resimdeki gibi dik bir şekilde mi duruyor? Eğer öyle ise hava kesesi problemi yaşıyordur.
Kabızlık ya da soğuk su sebebi ile olabilir eğer problem bu ikisinden biri ise dediğim gibi 1-2 gün yem vermeyip sonrasında haşlanmış sebze vermek ve su ısısını arttırmak çözüm olabilir. Eğer hamilelik ya da iç organkarın bası yapması nedeni ile olmuşsa kurtulma ihtimali zor.

Balığınızda canlıyı bu denli kötü hale getirecek seviyede bir kuyruk erimesi yok kaldiki kuyruk erimesi başlı başına bir hastalık değildir stres, kötü su şartları ya da diğer bakteriyel hastalıklar nedeni ile canlının gösterdiği fiziksel bir tepkidir.