Lepistesim suyun üstünde duruyor

boranne

Yumurta
Üye
15 litre akvaryumum var, 2 tetra 2 lepistes var. 6w 500lh iç filtrem var, çalıştırdığımda akıntı yapıyor. Lepistesim yukardan aşağı hızlı hızlı yüzüyor, bu yüzden arada kapatmalı mıyım ama kapatırsam nitrat patlaması olur diye korkuyorum. Full açık bırakırsam yorulurlar. Akvaryumcuya gittiğimde bana bunu verdi, akvaryumun boylarını söylediğimde. Üstelik iç filtremi cama doğru yaptım, o halde akıntı fazla geliyor. Geceleri kapatayım mı filtreyi? Bir de lepistesim neden böyle davranıyor, hamile gibi görünüyor ama kabız olma ihtimali de var, bu yüzden yapar mı?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Oyilanci

Nanitik
Üye
15 litre akvaryumum var, 2 tetra 2 lepistes var. 6w 500lh iç filtrem var, çalıştırdığımda akıntı yapıyor. Lepistesim yukardan aşağı hızlı hızlı yüzüyor, bu yüzden arada kapatmalı mıyım ama kapatırsam nitrat patlaması olur diye korkuyorum. Full açık bırakırsam yorulurlar. Akvaryumcuya gittiğimde bana bunu verdi, akvaryumun boylarını söylediğimde. Üstelik iç filtremi cama doğru yaptım, o halde akıntı fazla geliyor. Geceleri kapatayım mı filtreyi? Bir de lepistesim neden böyle davranıyor, hamile gibi görünüyor ama kabız olma ihtimali de var, bu yüzden yapar mı

Balık hakkında çok bir şey diyemeyeceğim fakat filtreniz o akvaryum için aşırı güçlü, benim 40lt lik akvaryumumda bile ben 400l/h bir iç filtre kullanıyorum. Filtreniz daha ufak 100, 150 L/H bir iç filtreyle değiştirebilirsiniz veya pipo filtre alabilirsiniz onlarda güzeldir küçük akvaryum lar için daha iyi olabilir. Filtre almak istemiyorsanız herhangi bir parça ile filtrenin önne direkt engel yapın, filtrenin şu çıkışının sağlandığı borunun içine bir şey sıkıştırabilirsiniz bu akıntıyı Bi nebzede olsa azaltıcaktır. Bir diğer yapabileceğiniz şey kendi filtreniz uygun bir uca sahip Şelale aparatı almak veya yapmak. Yapısını bilmiyorum ama akıntıyı çok azaltıcaktır bu şelale olayı, şelalenin şu çıkış tarafını arka camın dibine doğru verebilirsiniz.

Ayrıca akvaryumunuzun ve balığın fotoğrafını atarsanız daha iyi olur daha doğru bilgi vermiş oluruz

Balık hakkında çok bir şey diyemeyeceğim fakat filtreniz o akvaryum için aşırı güçlü, benim 40lt lik akvaryumumda bile ben 400l/h bir iç filtre kullanıyorum. Filtreniz daha ufak 100, 150 L/H bir iç filtreyle değiştirebilirsiniz veya pipo filtre alabilirsiniz onlarda güzeldir küçük akvaryum lar için daha iyi olabilir. Filtre almak istemiyorsanız herhangi bir parça ile filtrenin önne direkt engel yapın, filtrenin şu çıkışının sağlandığı borunun içine bir şey sıkıştırabilirsiniz bu akıntıyı Bi nebzede olsa azaltıcaktır. Bir diğer yapabileceğiniz şey kendi filtreniz uygun bir uca sahip Şelale aparatı almak veya yapmak. Yapısını bilmiyorum ama akıntıyı çok azaltıcaktır bu şelale olayı, şelalenin şu çıkış tarafını arka camın dibine doğru verebilirsiniz.

Ayrıca akvaryumunuzun ve balığın fotoğrafını atarsanız daha iyi olur daha doğru bilgi vermiş oluruz

bahsetmiş olduğum şelale sistemi bu şekilde, akıntıyı azaltır bayağı

IMG-7959437820541198678.jpg

Son düzenleme:

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Filtreyi kapatmayın ancak arkadaşında dediği gibi filtreniz hem debi olarak akvaryumunuza çok fazla hemde düşük hacimde iç filtre kullandığınız için aynı debideki bir şelale ya da pipo filtreye göre daha güçlü bir akıntı oluşturuyor. Filtrenizin su çıkış kısmına bir elyaf ya da sünger koyarak akınıtıyı azaltmayı deneyin. Su çıkışınıda cama doğru değil dik açıyla su yüzeyine doğru suyun sınır noktasına olabildiğince yakın bir noktadan vermeyi deneyin.

Balığınızın hızlı hareketi muhtemelen akıntıya paralel olarak yüzemediği ve akıntıdan dolayı sabit de kalamadığı için yukarı-aşağı yüzüyordur. Hamilelik ve kabızlıkta tam aksşne canlı normalden daha yavaş ve durağan olur bu yüzden canlınızın hamile ya da kabız olduğunu sanmıyorum. Yine de balığın anüs ve karın kısmının net gözüktüğü bir resim atabilirseniz ona göre daha doğru konuşabiliriz.