Lepistesim garip davranıyor

Ozixsi1987

Nanitik
Üye
Bende bir tane dişi Tuxedo Koi lepistes var. Nedenini bilmediğim bir şekilde sabahtan beri suda yan duruyor. Akvaryuma yaklaştığım zaman hızlı hızlı, akvaryumda döne döne yüzüyor. Ölecek mi acaba?

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Bende bir tane dişi Tuxedo Koi lepistes var. Nedenini bilmediğim bir şekilde sabahtan beri suda yan duruyor. Akvaryuma yaklaştığım zaman hızlı hızlı, akvaryumda döne döne yüzüyor. Ölecek mi acaba?
Tahminen safra kesesi hastağı veya iç parazit var. Yem yiyormu?

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Evet yiyor. Pardon ben hamile lepistes sorum zannettim hayır yiyemiyor diğerleri yüzünden.
Canlının karnının arka kısmında ön tarafa doğru içe çekilme var mı?

Balığınızı gözlemleyin dışkısı nasıl şeffaf-beyaz ve uzun şekilde dışkılarsa muhtemelen iç parazit.

Aşırı fazla yemleme yaptıysanız kabızlık durumu da olabilir. Canlının yandan ve alttan karın bölgesinin net olarak gözüktüğü resimlerini çekip atabilir misiniz?

Ozixsi1987

Nanitik
Üye
Canlının karnının arka kısmında ön tarafa doğru içe çekilme var mı?

Balığınızı gözlemleyin dışkısı nasıl şeffaf-beyaz ve uzun şekilde dışkılarsa muhtemelen iç parazit.

Aşırı fazla yemleme yaptıysanız kabızlık durumu da olabilir. Canlının yandan ve alttan karın bölgesinin net olarak gözüktüğü resimlerini çekip atabilir misiniz?
Hocam karnı aşırı boş normal lepisteslerde karın ortalama bir şişkinliği sahip olur ama bunsa baya boş duruyor incecik ve kuyruğu hafiften bükülmüş gibi. Fotoğraf eklerim aşağıya.1000001725.jpg1000001726.jpg
Başka bir kaba aldım hastalık vardır belki diğerlerine bulaşır diye.

Hocam karnı aşırı boş normal lepisteslerde karın ortalama bir şişkinliği sahip olur ama bunsa baya boş duruyor incecik ve kuyruğu hafiften bükülmüş gibi. Fotoğraf eklerim aşağıya.1000001725.jpg1000001726.jpg
Bunu yazdıktan beş dakika geçmeden uzun ince ve şeffaf şekilde dışkıladı. İç parazit olduğunu söylemişsiniz.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Hocam karnı aşırı boş normal lepisteslerde karın ortalama bir şişkinliği sahip olur ama bunsa baya boş duruyor incecik ve kuyruğu hafiften bükülmüş gibi. Fotoğraf eklerim aşağıya.Ekli dosyayı görüntüle 56091Ekli dosyayı görüntüle 56092

Bunu yazdıktan beş dakika geçmeden uzun ince ve şeffaf şekilde dışkıladı. İç parazit olduğunu söylemişsiniz.
İleri seviye iç parazit gibi duruyor dışkı da zaten bunu destekliyor. Lepisteslerde tedavi uygulansa da başarı oranı düşük oluyor maalesef. Yine de imkan varsa Seachem Focus+ Sera bakto tabs uygun ölçülerde kullanarak şansınızı deneyebilirsiniz, yemlerine sarımsak suyu emdirip verebilirsiniz ama bu tedavi edici değil daha çok önleme amaçlı yapılan bir işlem olduğu için kesin sonuç vermeyebilir.

Flagy gibi insanlar için üretilmiş ilaçlar ile tedavi edenlerde mevcut fakat ben o şekilde insanlara özel üretilen ilaçlar kullanılan tedavileri daha önce uygulamadığım için yanlış bilgi vermek istemem.

Ozixsi1987

Nanitik
Üye
İleri seviye iç parazit gibi duruyor dışkı da zaten bunu destekliyor. Lepisteslerde tedavi uygulansa da başarı oranı düşük oluyor maalesef. Yine de imkan varsa Seachem Focus+ Sera bakto tabs uygun ölçülerde kullanarak şansınızı deneyebilirsiniz, yemlerine sarımsak suyu emdirip verebilirsiniz ama bu tedavi edici değil daha çok önleme amaçlı yapılan bir işlem olduğu için kesin sonuç vermeyebilir.

Flagy gibi insanlar için üretilmiş ilaçlar ile tedavi edenlerde mevcut fakat ben o şekilde insanlara özel üretilen ilaçlar kullanılan tedavileri daha önce uygulamadığım için yanlış bilgi vermek istemem.
Hocam bugün baktım normal duruyor bende tam anlamış değilim. Bide konuyla alakasız yazın akvaryumlarda ısıtıcı kullanılır dimi annem inanmıyorda.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Hocam bugün baktım normal duruyor bende tam anlamış değilim. Bide konuyla alakasız yazın akvaryumlarda ısıtıcı kullanılır dimi annem inanmıyorda.
Ben Kullanılması taraftarıyım. Su Sıcaklığı çok düşmese bile gece-gündüz arası sıcaklık farkları oluyor. Zaten canlıları asıl hasta eden düşük sıcaklık değil aniden ve sürekli değişen sıcaklık değerleri.

Ozixsi1987

Nanitik
Üye
Ben Kullanılması taraftarıyım. Su Sıcaklığı çok düşmese bile gece-gündüz arası sıcaklık farkları oluyor. Zaten canlıları asıl hasta eden düşük sıcaklık değil aniden ve sürekli değişen sıcaklık değerleri.
Hocam peki 24 saat boyunca çalıştırmam mı gerekir.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Hocam peki 24 saat boyunca çalıştırmam mı gerekir.
Isıtıcıların bazı istisna marka ve modeller olsa da artık büyük çoğunluğu termostatlı olduğu için zaten su belli bir sıcaklığa gelince otomatik olarak kendisi kapanıp, açılıyor.
Bilindik bir markadan alırsanız (Tetra,Aquael,Eheim,Sera,Smart ve diğer konunuz altında gelen atlantik marka) ısıtıcılarda zaten termostatsız modelleri yok ya da şu an satışta değiller diye biliyorum.

Ozixsi1987

Nanitik
Üye
1000001759.jpg
Hocam bu marka olur mu?
Çünkü çok yüksek bütçem yok eğer bu güvenilir gelmediyse size gene alırım sorun değil para var ama çok harcamak istemiyorum.

Skylex

Yumurta
Üye
Hocam karnı aşırı boş normal lepisteslerde karın ortalama bir şişkinliği sahip olur ama bunsa baya boş duruyor incecik ve kuyruğu hafiften bükülmüş gibi. Fotoğraf eklerim aşağıya.Ekli dosyayı görüntüle 56091Ekli dosyayı görüntüle 56092

Dostum kessinlikle akvaryumunda sarımsaklı yem bulundurmalısın. Sarımsaklı tablet yemler var Akvaryumexpress'te çok ucuz. Hergün bir tane tablet yem ver. balıkların daha sağlıklı olacağını göreceksin.

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Aquel'in 25w ısıtıcısını tercih edebilirsiniz, arasında 150 lira fark var. Isıtıcıda bilindik markaların dışını çıkmamak lazım, elektriğin şakası olmaz.

Bu arada sarımsaklı yemi tedavi haricinde, önlem amaçlı verirken haftada 1-2 verebilirsiniz. Her gün vermenize gerek yok. Sarımsak tedavide işe yarasa da bilindik markaların ilaçlarına yönelmekte fayda var.

Ozixsi1987

Nanitik
Üye
Aquel'in 25w ısıtıcısını tercih edebilirsiniz, arasında 150 lira fark var. Isıtıcıda bilindik markaların dışını çıkmamak lazım, elektriğin şakası olmaz.

Bu arada sarımsaklı yemi tedavi haricinde, önlem amaçlı verirken haftada 1-2 verebilirsiniz. Her gün vermenize gerek yok. Sarımsak tedavide işe yarasa da bilindik markaların ilaçlarına yönelmekte fayda var.
Hocam tablet yemler çok kirletiyor akvaryumu aquapro nun iç parazit setini alıp kullanıcam.

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Evet uzun süre suda kaldığı için kirletiyor. Tercihinize kalmış ben kendim yapma taraftarıyım, zor bir şey değil zaten.

Aquapro'yu bilmiyorum, Crystalpro'dan bahsediyor olabilir misiniz?

Ozixsi1987

Nanitik
Üye
Evet uzun süre suda kaldığı için kirletiyor. Tercihinize kalmış ben kendim yapma taraftarıyım, zor bir şey değil zaten.

Aquapro'yu bilmiyorum, Crystalpro'dan bahsediyor olabilir misiniz?
Pardon crystalpro yanlış yazmışım.Hocam eğer o tedavi işe yaramazsa sarımsaklı yemi sonra alırım ilk onu denicem çok fazla param yok şuanda.

Ozixsi1987

Nanitik
Üye
Hocam bir tane dişi lepistesim daha var. Kuyruğunun bir kısmı yenmiş gibi duruyor.20250607_192123.jpg
Bu şekilde kuyruğu,kuyruk erimesi mi var yoksa erkekler mi kuyruğunu didiklemiş.