Lepistes otu

aatom_karinca

Yumurta
Yardımsever
Üye
Arkadaşlar herkese merhaba yaklaşık 60 litrelik bi lepistes tankım var yavrular için bitkilerim vardı elodea gibi çeşitli bitkiler şehir dışına çıkmak zorunda kaldım ve akvaryumu aileme emanet ettim sadece günde şu kadar yem verin dedim. döndüğümde akvaryumun durumu berbattı çamurlu su gibi olmuştu lav kırıklarını çıkarıp boyalı taş koymuşlar japon balığı yemi almışlar 100tl ye bitkileride çürüdü diye atmışlar, Allah'tan balık kaybı yaşamadım, şimdi akvaryumu eski haline getirdim suyu değiştirdim boyalı taşları çıkardım lav kırıklarını geri koydum, şimdi aklımda lepistes otu kullanmak var sadece zemin olarak lav kırığı kullansam yeterli olurmu yavrular için mantıklı bi kararmı ne yapmam lazım lütfen yazın

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
güzel seçim olmuş, hem doğal hem de yavruların saklanabileceği bir alan oluşmuş olur. Hem dikilerek hemde yüzdürerek kullanıldığı için zemin çok önemli değil ama lav kırığından kastınız 1cm üstüyse tutunamayabilir. Dediğim gibi dikmeden de kullanabilirsiniz

aatom_karinca

Yumurta
Yardımsever
Üye
güzel seçim olmuş, hem doğal hem de yavruların saklanabileceği bir alan oluşmuş olur. Hem dikilerek hemde yüzdürerek kullanıldığı için zemin çok önemli değil ama lav kırığından kastınız 1cm üstüyse tutunamayabilir. Dediğim gibi dikmeden de kullanabilirsiniz
anladım teşekkür ederim evet lav kırığım 1cm üstü ama ben bir şekilde farklı materyallerle sabitlemeye çalışırım

aatom_karinca

Yumurta
Yardımsever
Üye
bir sorum daha var eğer karides eklersem bitki uygunmudur yada lav kırığını severmi karides

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
1cm üstüyse değiltirmenizi öneririm. Pislikler ve yem artıkları hep araya doluşup amonyak salgılayacaktır. E haliyle buda balıkların sevmediği bir durum. Karideslerde biraz hassaslardır, amonyaktan çabuk etkilenebilirler. Bitki yönünden sorun olacağını sanmıyorum

aatom_karinca

Yumurta
Yardımsever
Üye

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
o zaman 1-1.5 cm gelecek. Keşke 2 3 ya da 4 5 mm olanlar var onlardan alsaydınız

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
lepistes otuna uygun ama karidesler biraz hassas canlılardır, her şeyiniz uygun olsa bile sebebini bilmediğiniz bir şeyden kaybedebilirsiniz, bu sebeple çokta net yorumlar yapmak istemiyorum. Benim demek istediğim ise lav kırıkları büyük olduğu için aralarına yem ve balık pislikleri doluşacak ve zamanla amonyak oluşturacak. Amonyakta istenmeyen bir şeydir, balıklarınızı ve omurgasızlarınızı olumsuz etkiler. onun dışında lepistes otu için olumsuz bir şey yok.

aatom_karinca

Yumurta
Yardımsever
Üye
lepistes otuna uygun ama karidesler biraz hassas canlılardır, her şeyiniz uygun olsa bile sebebini bilmediğiniz bir şeyden kaybedebilirsiniz, bu sebeple çokta net yorumlar yapmak istemiyorum. Benim demek istediğim ise lav kırıkları büyük olduğu için aralarına yem ve balık pislikleri doluşacak ve zamanla amonyak oluşturacak. Amonyakta istenmeyen bir şeydir, balıklarınızı ve omurgasızlarınızı olumsuz etkiler. onun dışında lepistes otu için olumsuz bir şey yok.
peki sık su değişimi yaparsam amonyağın önüne geçebilirmiyim

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Yani azaltırsınız ama pislikler her zaman orada kalacak. ince taneli olsa daha iyi olurdu

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
problem değil yardım etmek için buradayım, rica ederim.