Lepistes balığım yem yemiyor!

alikif6

Yumurta
Üye
Selam arkadaşlar neredeyse 4 aydır lepistes balığıma bakıyorum fakat son birkaç haftadır yemi ağzına alıyo geri tükürüyo.Granül yem kullanıyorum belki onu sevmemeye başlamıştır diye gittim micron yem aldım fakat onuda yemiyo.Ne yapabilirim?Ayrıca bir sorum daha olcak geçenlerde gittim cüce vatoz aldım koydum akvaryuma fakat akvaryumda beyaz beyaz ip yumağı gibi şeyler oluşmaya başladı.Aşağı fotoğrafını koyarım.Bu durumdada ne yapmalıyım?Cevaplarsanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• IMG_0445.jpeg
    IMG_0445.jpeg
    39.2 KB · Görüntüleme: 20

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Beyaz ip yumağı gibi şeyler dışkı olabilir. Balığınız kabız olduğunda böyle dışkılar. Yine de daha iyi bir fotoğrafını çekip atarsanız kesin bilgiye ulaşabiliriz. Bu fotoğrafta göremedim. Yem yememesinin sebebi de bu olabilir. Günde 1-2 öğün besleme ve hafta da bir gün aç bırakın, bağırsakları rahatlasın. Ara sıra da bezelye veya ıspanak yemi yapıp verin.

alikif6

Yumurta
Üye
Beyaz ip yumağı gibi şeyler dışkı olabilir. Balığınız kabız olduğunda böyle dışkılar. Yine de daha iyi bir fotoğrafını çekip atarsanız kesin bilgiye ulaşabiliriz. Bu fotoğrafta göremedim. Yem yememesinin sebebi de bu olabilir. Günde 1-2 öğün besleme ve hafta da bir gün aç bırakın, bağırsakları rahatlasın. Ara sıra da bezelye veya ıspanak yemi yapıp verin.
Tamamdır bunu bir deneyeceğim.Teşekkür ederim

alikif6

Yumurta
Üye
Böyle şeyler var işte nedir bunlar? Gidermek için ne yapabilirim?

Birde yazmayı unuttum vatoz aldıktan sonra oldu bunlar

Ekli dosyalar

• IMG_0447.jpeg
    IMG_0447.jpeg
    47.7 KB · Görüntüleme: 15

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Böyle şeyler var işte nedir bunlar? Gidermek için ne yapabilirim?

Birde yazmayı unuttum vatoz aldıktan sonra oldu bunlar
am anlaşılmıyor ama yüksek ihtimal dışkı, kabızlık belirtisidir şeffaf-beyaz, uzun dışkı. Muhtemelen vatozunuz kabız, dediğim gibi bezelye veya ıspanak yemi hazırlayarak bu sorunu çözebilirsiniz. Hafta da bir gün aç bırakmak da balığın rahatlamasını sağlayacaktır.

alikif6

Yumurta
Üye
am anlaşılmıyor ama yüksek ihtimal dışkı, kabızlık belirtisidir şeffaf-beyaz, uzun dışkı. Muhtemelen vatozunuz kabız, dediğim gibi bezelye veya ıspanak yemi hazırlayarak bu sorunu çözebilirsiniz. Hafta da bir gün aç bırakmak da balığın rahatlamasını sağlayacaktır.
Teşekkürler.Akvaryum içine haşlanmış ıspanak attım ne kadar durabilir akvaryumun içinde?