Leopard Geckolarda Kış Uykusu

Cesst

Yumurta
Üye
Merhabalar, leopard gecko almayı düşünüyorum. Kış uykusu hakkında pek bir bilgiye sahip değilim, bu konuda biraz bilgi verebilir misiniz?

Niko990

Minör
Yardımsever
İlklerden
Üye
Öncelikle leopard geckolar tam olarak kış uykusuna yatmazlar onun yerine brumasyona girerler. Canlılarını brumasyona bilerek sokan hobiciler genelde tasarruf etmek için veya tatile gitmeden önce sokarlar onun dışında brumasyona sokmanın canlı açısından çok bir avantajı yoktur.

• Beğendim
Tepkiler: rcy

Cesst

Yumurta
Üye
Öncelikle leopard geckolar tam olarak kış uykusuna yatmazlar onun yerine brumasyona girerler. Canlılarını brumasyona bilerek sokan hobiciler genelde tasarruf etmek için veya tatile gitmeden önce sokarlar onun dışında brumasyona sokmanın canlı açısından çok bir avantajı yoktur.
peki brumasyona sokmayıp aynı şekilde devam edersek bir sorun çıkar mı? Hayvanın davranışlarında herhangi bir değişim olur mu?

MCS

Larva
Üye
Anladım teşekkür ederim bilgilendirme için bir sorum daha vardı kış uykusu dışında, hayvana verilen ek besin takviyeleri hangi aralıklarla nasıl verilmelidir?
d3süz kalsiyum sürekli yaşadığı alanda bulunsun, d3lü kalsiyum 3 günde bir vermelisiniz. Multivitamin 2 hafta aralıkla. Ben bu şekilde yapıyorum.

• Beğendim
Tepkiler: rcy