Leopard gecko için sıcak bölge sorunu ve süresi

rasen

Yumurta
Üye
Selamlar. Hobide yeniyim yetişkin erkek bir leopard sahiplendim ve teraryumunu oluşturdum. Teraryumda sıcak bölgeyi oluşturmak için ısıtıcı kablo kullanıyorum fakat şöyle bir problem var ısıtıcı kabloyu çalıştırıp teraryumun içinde peçetenin altından ölçüm yaptığımda sıcaklık 40 dereceyi geçiyor. Kablonun elektriğini kestiğimde ise sıcaklık 10-15 dakika içerisinde 27lere düşüyor yani sürekli tak çıkar yapmam gerekiyor bunu düzeltmek için ne yapabilirim. Ve son olarak sıcak bölgenin günde kaç saat aktif olması gerekiyor, gün içinde evde olmadığım saatlerde fişten çıkarsam problem olur mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

edit: 41-42 derecelerde kabloyu fişten çıkardım yani maksimum kaç dereceye kadar çıkar bilmiyorum.

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
Selamlar. Hobide yeniyim yetişkin erkek bir leopard sahiplendim ve teraryumunu oluşturdum. Teraryumda sıcak bölgeyi oluşturmak için ısıtıcı kablo kullanıyorum fakat şöyle bir problem var ısıtıcı kabloyu çalıştırıp teraryumun içinde peçetenin altından ölçüm yaptığımda sıcaklık 40 dereceyi geçiyor. Kablonun elektriğini kestiğimde ise sıcaklık 10-15 dakika içerisinde 27lere düşüyor yani sürekli tak çıkar yapmam gerekiyor bunu düzeltmek için ne yapabilirim. Ve son olarak sıcak bölgenin günde kaç saat aktif olması gerekiyor, gün içinde evde olmadığım saatlerde fişten çıkarsam problem olur mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

edit: 41-42 derecelerde kabloyu fişten çıkardım yani maksimum kaç dereceye kadar çıkar bilmiyorum.
50-100tl Aralığında termostatlar var onlardan alabilirsiniz.

rasen

Yumurta
Üye
Çok teşekkürler yardımlarınız için.

Evet, bu analog olanından ama işinizi görür. Sıcaklığı dengeleyebilmesi için ısı probunu, ısıtılan bölgeye koymanız gerekiyor.
Hocam çok meşgul ediyorum ama analog olanından demişsiniz dijital olanı var mıdır acaba varsa ona da bakayım. İnternette aratınca birkaç tane ufak kart benzeri şeyler buldum fakat onlar mı emin olamadım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
çok teşekkürler yardımlarınız için.

hocam çok meşgul ediyorum ama analog olanından demişsiniz dijital olanı var mıdır acaba varsa ona da bakayım. internette aratinca bi kac tane ufak kart benzeri şeyler buldum fakat onlar mı emin olamadım.
Evet, onlar. Ben w1209 kullanıyorum.

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
Tamamdır hocam siparişini verdim, çok teşekkür ederim. Zahmet olmazsa süre konusuna da yardımcı olabilir misiniz?
Süre konusunda da aynı şekil röleler satılıyor, onlara bakabilirsiniz. Aman dikkat edin, altını kesinlikle yalıtkan bir şeyle kapatın. Dalgınlığıma geldi altından tuttum elektrik bağlıyken, röleden geçmek yerine parmağımdan geçti 220v 😁.

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
Bende w1209 almayı düşünüyorum. Kullanması zor birşeye benziyor. Adaptörlemi çalışıyor anlayamadım. Detaylı bilgi verebilirmisiniz kalite açısından?
Zor değil kullanması. 12 Volt adaptöre ihtitacınız var sadece. 1 haftadır kullanıyorum bir sorun yaşamadım.