Leopar gecko'nun çeşitli beslenmesi

Dağhann

Yumurta
Üye
Gecko almayı planlıyorum ama çesitli beslenmesi gerektiğini duydum. Morio kurdu, un kurduyla bir de dubia'larla beslesem yeter mi?

Niko990

Minör
Yardımsever
İlklerden
Üye
Öncelikle hangi tür gecko alacaksınız? Un kurdunu alacağınız canlı yavru değilse fazla vermenizi tavsiye etmem, sindirim problemlerine yol açabiliyor. Ayrıca Dubai biraz yavaş büyüyüp, üreyen bir canlı yem çeşidi, bu yüzden elinizdeki kültür hızlı bitebiliyor bazen. Dubia yerine tartara tercih edebilirsiniz, üretimi, büyütmesi daha kolay olur.

Dağhann

Yumurta
Üye
Öncelikle hangi tür gecko alacaksınız? Un kurdunu alacağınız canlı yavru değilse fazla vermenizi tavsiye etmem, sindirim problemlerine yol açabiliyor. Ayrıca Dubai biraz yavaş büyüyüp, üreyen bir canlı yem çeşidi, bu yüzden elinizdeki kültür hızlı bitebiliyor bazen. Dubia yerine tartara tercih edebilirsiniz, üretimi, büyütmesi daha kolay olur.
Teşekkürler, leopard beslemeyi düşünüyorum o zaman 1-2 yaşına geldiğinde un kurdundu haftada 1-2 ye mi düşürmeliyım?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Niko990

Minör
Yardımsever
İlklerden
Üye
Teşekkürler,leopar beslemeyi düşünüyorum o zaman 1 2 yaşına geldiğinde un kurdundu haftada 1 2 ye mi düşürmeliyım?
Yetişkin leopar gecko haftada 2-3 kere beslenir zaten hocam, siz en iyisi ayda 2-3 kere verebilirsiniz.

Niko990

Minör
Yardımsever
İlklerden
Üye
.

Peki zemini kum yapsam sıkıntı olur mu?
Beslenme esnasında canlı yeme kum bulaşabiliyor dolayısıyla canlı, canlı yemle beraber kum yutmuş oluyor, bu yüzden çok sağlıklı değildir kum zemin. Ayrıca temizlik açısından da zor olacaktır kum kullanmak. En iyisi kağıt havlu kullanmanız.

Dağhann

Yumurta
Üye
Beslenme esnasında canlı yeme kum bulaşabiliyor dolayısıyla canlı, canlı yemle beraber kum yutmuş oluyor, bu yüzden çok sağlıklı değildir kum zemin. Ayrıca temizlik açısından da zor olacaktır kum kullanmak. En iyisi kağıt havlu kullanmanız.
Teşekkürler