Lebisteslerim engelli mi?

ManOs

Yumurta
Üye
Lebisteslerim 4-5 kuşaktır benimle. Yani İki tane almıştım ve sonra ürediler, öldüler bu şekilde 4-5 kuşak oldu. Ancak en son doğanların hepsinin omurgası eğik en son doğan kuşak haricinde böyle bir sorun yoktu. Doğanlar kardeş anne babadan olduğu için engelli doğmuş olma ihtimalleri var mı? Varsa soyun devamını getirmek için ne yapmam gerekiyor bilgilendirirseniz sevinirim.

kehribarpiko

Yumurta
Üye
Lebisteslerim 4-5 kuşaktır benimle. Yani İki tane almıştım ve sonra ürediler, öldüler bu şekilde 4-5 kuşak oldu. Ancak en son doğanların hepsinin omurgası eğik en son doğan kuşak haricinde böyle bir sorun yoktu. Doğanlar kardeş anne babadan olduğu için engelli doğmuş olma ihtimalleri var mı? Varsa soyun devamını getirmek için ne yapmam gerekiyor bilgilendirirseniz sevinirim.
Bildiğim kadarıyla balıklarda da akraba evliliği sorunu var. Bunu hesaba katarak üremelerini daha sağlıklı hâle getirebilirsin.

Argentavis

Intercaste
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Lepisteslerde ben de aile içindeki bireylerin üremeleri sorunlara yol açabiliyor diye biliyorum. Bu sorunları önlemek için çiftleştireceğiniz canlılara farklı eşler verebilirsiniz. Fakat bu sorunlu dediğiniz bireyler ile sağlıklı bireyleri çiftleştirdiğinizde de elbette yine böyle sorunlu yavrular alma ihtimaliniz var. Aralarında sağlıklı görünenler varsa onları ayırıp yine sağlıklı eşlerle ile üretime devam edebilirsiniz.