Doğru tespit. Bende en tuhaf hareketleri yumurtaları tavana yapıştırmaları idi. Nedeni transfer için tüpün koruyucusunu açıp ışık vermiştim. Lasiuslar çok becerikli bir tür. Bu arada kapı önüne de yığma yapabilirler kum kullanıyorsan yine nem koruma ve saldırılardan korunma amaçlı.Selamlar,
Lasius kolonim su tarafındaki pamuğa bu şekilde kum yapıştırdı. Tüpü yaparken pamuğun ince kaldığını fark etmiştim ama kaçak olmadığı için tekrar uğraşmadım. Büyük ihtimalle nemi dengelemek için yapıyorlar, sizce yanlış mı düşünüyorum? Ya da başka bir sebebi var mıdır?
Ekli dosyayı görüntüle 67536
Kapi önüne yığma işini bitane en kalabalık olan kolonim yapıyor. Bunla ilgilide bi postum vardi hatta. 😂Doğru tespit. Bende en tuhaf hareketleri yumurtaları tavana yapıştırmaları idi. Nedeni transfer için tüpün koruyucusunu açıp ışık vermiştim. Lasiuslar çok becerikli bir tür. Bu arada kapı önüne de yığma yapabilirler kum kullanıyorsan yine nem koruma ve saldırılardan korunma amaçlı.
Benim lasius kraliçem de nem pamuğuna tırmanıyordu. Foruma sorduğumda normal bir davranış olduğunu öğrendim. Fakat o süre boyunca ve ondan önce kraliçe hiç yumurtlamadı. Test tüpüne ilk aldığımda 2-3 yumurtası vardı, şimdi baktığımda onlarda yok. 6 işçisi var ve karanlık, strese girmeyecekleri bir yerde tutuyorum onları. Ayrıca şekerli su ile de beslenmelerini yapıyorum. Ancak kraliçe bir türlü yumurtlamıyor nedeni ne olabilir? Ne yapmalıyım?Doğru tespit. Bende en tuhaf hareketleri yumurtaları tavana yapıştırmaları idi. Nedeni transfer için tüpün koruyucusunu açıp ışık vermiştim. Lasiuslar çok becerikli bir tür. Bu arada kapı önüne de yığma yapabilirler kum kullanıyorsan yine nem koruma ve saldırılardan korunma amaçlı.