Lasiuslarımın Yanına Herhangi Bir Türden İşçi Koysam Sorun Çıkar Mı?

Yususuk

Larva
Üye
Arkadaşlar lasiuslarım yumurtladı ama işçiler daha çıkmadı sokaktan vesaire işçi bulsam yanına koysam öldürürler mi birbirlerini yoksa kabul ederler mi?

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Arkadaşlar lasiuslarım yumurtladı ama işçiler daha çıkmadı sokaktan vesaire işçi bulsam yanına koysam öldürürler mi birbirlerini yoksa kabul ederler mi?
Aynı tür olup olmadığını kesinleştirmek çok zor, kaldıki aynı tür işçiler bile agresif olup kraliçeye saldırabiliyor

Yususuk

Larva
Üye
Aynı tür olup olmadığını kesinleştirmek çok zor, kaldıki aynı tür işçiler bile agresif olup kraliçeye saldırabiliyor
Hocam peki larva koysam nasıl olur? Yuvalarda bazen bulabiliyorum o larvaları kraliçelerin yanına koysam kabul ederler mi?

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
sagol hocam rastgele karınca kolonısı bulursam alırım bır kac tane
Bu arada yine türü farklı olursa pupaların işçiler pupaları açmayacaktır ve öyle çürüyüp giderler

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
3 hafta var yaklaşık merak ediyorum tüplerimde cuma gelir muhtemelen
Pekte birşey kalmamış be, ilk karıncamı aralığın başında bulmuştum şimdiye kadar çok kraliçe buldum nasıl geliştiklerini farketmedim bile

KartyX

Yumurta
Üye
Daha dün denedim başka tür bir pupa ekledim. Akşam kontrol ettiğimde pupayi yemişti. Böyle şeylerin başarılı olma ihtimali %5 fln

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Daha dün denedim başka tür bir pupa ekledim. Akşam kontrol ettiğimde pupayi yemişti. Böyle şeylerin başarılı olma ihtimali %5 fln
Çok fazla değişken var. Eğer aynı tür olması veya nanitik olup olmaması bile değiştirir.

Yaklaşık iki ay önce @Claw'ın dediği gibi altı adet işçisiz Lasius kraliçeme pupa eklemesi yaptım başarıyla sonuçlandı. Şuan işçiler hala yaşıyor.

Yususuk

Larva
Üye
Çok fazla değişken var. Eğer aynı tür olması veya nanitik olup olmaması bile değiştirir.

Yaklaşık iki ay önce @Claw'ın dediği gibi altı adet işçisiz Lasius kraliçeme pupa eklemesi yaptım başarıyla sonuçlandı. Şuan işçiler hala yaşıyor.
Peki hocam yine lasius türünden mi ekleme yaptınız yoksa başka tür mü?

KartyX

Yumurta
Üye

Ben başka tür ekledim o yüzden %5 dedim farklı tür kabul etme oranı aşırı düşük

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Peki hocam yine lasius türünden mi ekleme yaptınız yoksa başka tür mü?
Lasius cinsiydi, tür farkı olmadığını düşünüyorum ama kesin bir şey söyleyemem. Kraliçenin işçileri ile pupa eklemesinden çıkan işçiler çok benzer.

Yususuk

Larva
Üye
Lasius cinsiydi, tür farkı olmadığını düşünüyorum ama kesin bir şey söyleyemem. Kraliçenin işçileri ile pupa eklemesinden çıkan işçiler çok benzer.
Hocam lasiusları diğer tüpe aktaramıyorum napabilirim manuel imkansız şu an.