Aynı tür olup olmadığını kesinleştirmek çok zor, kaldıki aynı tür işçiler bile agresif olup kraliçeye saldırabiliyorArkadaşlar lasiuslarım yumurtladı ama işçiler daha çıkmadı sokaktan vesaire işçi bulsam yanına koysam öldürürler mi birbirlerini yoksa kabul ederler mi?
Hocam peki larva koysam nasıl olur? Yuvalarda bazen bulabiliyorum o larvaları kraliçelerin yanına koysam kabul ederler mi?Aynı tür olup olmadığını kesinleştirmek çok zor, kaldıki aynı tür işçiler bile agresif olup kraliçeye saldırabiliyor
Pupa eklemeniz daha iyi olur.Hocam peki larva koysam nasıl olur? Yuvalarda bazen bulabiliyorum o larvaları kraliçelerin yanına koysam kabul ederler mi?
sagol hocam rastgele karınca kolonısı bulursam alırım bır kac tanePupa eklemeniz daha iyi olur.
Bu arada yine türü farklı olursa pupaların işçiler pupaları açmayacaktır ve öyle çürüyüp giderlersagol hocam rastgele karınca kolonısı bulursam alırım bır kac tane
Ah be 😓Bu arada yine türü farklı olursa pupaların işçiler pupaları açmayacaktır ve öyle çürüyüp giderler
İşçiler çıkacaksa az daha sabredin, zaten lasius çok hızlı çoğalan bir cinsAh be 😓
3 hafta var yaklaşık merak ediyorum tüplerimde cuma gelir muhtemelenİşçiler çıkacaksa az daha sabredin, zaten lasius çok hızlı çoğalan bir cins
Pekte birşey kalmamış be, ilk karıncamı aralığın başında bulmuştum şimdiye kadar çok kraliçe buldum nasıl geliştiklerini farketmedim bile3 hafta var yaklaşık merak ediyorum tüplerimde cuma gelir muhtemelen
discord sunucusundaysan son mesajıma baksana azıcık isyan varPekte birşey kalmamış be, ilk karıncamı aralığın başında bulmuştum şimdiye kadar çok kraliçe buldum nasıl geliştiklerini farketmedim bile
aaa cok kötüDaha dün denedim başka tür bir pupa ekledim. Akşam kontrol ettiğimde pupayi yemişti. Böyle şeylerin başarılı olma ihtimali %5 fln
Çok fazla değişken var. Eğer aynı tür olması veya nanitik olup olmaması bile değiştirir.Daha dün denedim başka tür bir pupa ekledim. Akşam kontrol ettiğimde pupayi yemişti. Böyle şeylerin başarılı olma ihtimali %5 fln
Peki hocam yine lasius türünden mi ekleme yaptınız yoksa başka tür mü?Çok fazla değişken var. Eğer aynı tür olması veya nanitik olup olmaması bile değiştirir.
Yaklaşık iki ay önce @Claw'ın dediği gibi altı adet işçisiz Lasius kraliçeme pupa eklemesi yaptım başarıyla sonuçlandı. Şuan işçiler hala yaşıyor.
Ben başka tür ekledim o yüzden %5 dedim farklı tür kabul etme oranı aşırı düşükÇok fazla değişken var. Eğer aynı tür olması veya nanitik olup olmaması bile değiştirir.
Yaklaşık iki ay önce @Claw'ın dediği gibi altı adet işçisiz Lasius kraliçeme pupa eklemesi yaptım başarıyla sonuçlandı. Şuan işçiler hala yaşıyor.
Ah bee daha kendi yumurtalarını içine koyamadım inat etti kraliçeler.Ben başka tür ekledim o yüzden %5 dedim farklı tür kabul etme oranı aşırı düşük
Lasius cinsiydi, tür farkı olmadığını düşünüyorum ama kesin bir şey söyleyemem. Kraliçenin işçileri ile pupa eklemesinden çıkan işçiler çok benzer.Peki hocam yine lasius türünden mi ekleme yaptınız yoksa başka tür mü?
Hocam lasiusları diğer tüpe aktaramıyorum napabilirim manuel imkansız şu an.Lasius cinsiydi, tür farkı olmadığını düşünüyorum ama kesin bir şey söyleyemem. Kraliçenin işçileri ile pupa eklemesinden çıkan işçiler çok benzer.