Hocam o çok strese sokuyor o taktiği denedim birisinde yumurtalarını yedi ve dokununca beslemeye çalışınca korkuyor.Işık şiddetini arttırın.
Lasius cinsi kolay kolay strese girmez.Hocam o çok strese sokuyor o taktiği denedim birisinde yumurtalarını yedi ve dokununca beslemeye çalışınca korkuyor.
İşcisi olmadığı için öyle bir sorun yaşadım zaten.Öncelikle transfer işleminin temelinde zaten canlıları strese sokmayı amaçlıyoruz ki bulundukları yerden başka yere geçmeye çalışsınlar. Halihazırda koloniniz muhtemelen küçük bir koloni olduğu için transfer işlemi gerekli etkenleri sağladığınız taktirde hızla gerçekleşecektir. Ayrıca karıncalar aman ışık geldi hemen yumurtaları yiyeyim diye bir tepki vermezler yani strese girdikleri an yumurtaları yeme eğilimi işçili kolonilerde pek gözlenmez. O yüzden gerekli şartları sağladığınızda kontrollü bir biçimde transfer gerçekleşecektir.
Karıncalarım dediğiniz için işçili bir koloniye göre konuştum. Sadece kraliçe ise manuel transferi öneririm.İşcisi olmadığı için öyle bir sorun yaşadım zaten.
Tamamdır teşekkürler.Karıncalarım dediğiniz için işçili bir koloniye göre konuştum. Sadece kraliçe ise manuel transferi öneririm.
Kalabalık bir koloni değilse manuel olarak transfer edebilirsin. Herhangi bir sorun yasayacağını düşünmüyorum.Karıncalarım yuvalarını değiştirmiyor ne yapmalıyım?